HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV komt thuis ook niet langs taai WVV

“Het voelt als twee verloren punten’

Hoogeveen – HZVV heeft voor de tweede keer thuis met 0-0 gelijk gespeeld tegen een titelkandidaat. Tegen WVV kwam HZVV niet tot scoren na een zwakke eerste helft. Na rust was HZVV beter, maar het benutten van kansen is al enkele weken een speerpunt voor de roodwitten.

Bij winst op WVV had HZVV in kunnen lopen, maar zo goed als HZVV vorige week speelde, zo slordig was het tegen het taaie WVV, vooral voor rust. De thuisclub leverde een uiterst zwakke eerste helft af, waarbij het geen enkele kans kreeg. De meeste dreiging ging uit van WVV, dat een kopbal van Sten Bruins net naast zag gaan en een vrije bal van Thijs Hateboer op de lat zag landen. HZVV stelde daar bitter weinig tegenover. ,,We doen onszelf te kort door maar één helft goed te voetballen, maar uiteindelijk hadden we de wedstrijd wel moeten winnen op basis van de kansen in de tweede helft,” zegt HZVV-trainer Bram Freie. ,,De eerste helft was heel matig. We waren heel slordig aan de bal en we hadden moeite de bal snel terug te veroveren. Het was ook de verdienste van WVV dat voor rust uitstekend voor de dag kwam, al kregen ze weinig kansen. We legden er te weinig energie in om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Te veel spelers haalden niet hun niveau. Als team waren we echt zoekende.”

Tweede helft

Na rust pakte HZVV direct de zaken veel beter aan en schiep een overwicht en kreeg enkele kansen via Jens van Rooijen en Yoran Popovic. Van ver raakte Jens van Rooijen de lat en even later zag hij zijn inzet gestopt door doelman Tim Lugies. Na een voorzet van Van Rooijen miste Yoran Popovic maar net en een schot van Jens van Rooijen kon Lugies pakken. WVV kreeg via Martijn Delger een dot van een kans, maar doelman Rodney Rosink redde knap. ,,Na rust kwamen we heel sterk uit de kleedkamer en vochten ons in de wedstrijd,” zegt Freie. ,,Het was wachten op de 1-0. WVV kwam nauwelijks nog van eigen helft af. Ik denk dat we 3,4 goals hadden kunnen maken. Op basis van de kansen en het spel in de tweede helft voelt het als twee verloren punten. Maar als je voor rust te weinig brengt, is een gelijkspel misschien ook wel terecht. ON is de lachende derde, maar het is nog niet beslist en blijft nog wel even spannend.”

HZVV-WVV 0-0
Scheidsrechter: Venekamp. Geel: Zia, Hateboer, Jager (WVV), Popovic, Sijtsma (HZVV).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Ballast, Fernando; Wijma, Sijtsma, Mulder (72. Simons); Popovic, Dzemidzic, Van Rooijen.