HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV komt niet langs Flevo Boys

Hoogeveen – Er heerste bij HZVV na het 1-1 gelijke spel tegen concurrent Flevo Boys enige teleurstelling. De ploeg van Harold Brunsting en Jaap Scholing schoot niet zo veel op met een punt, aangezien de concurrenten ook allemaal punten pakten. Door de remise blijft HZVV op de dertiende plaats staan, waardoor het de komende tijd een hevige strijd moet aangaan om de gevarenzone te kunnen verlaten.

Het werd geen hoogstaand duel met twee ploegen die geen risico namen en beslist niet wilden verliezen. Flevo Boys kende de beste start, waardoor HZVV ver terug moest. Het gaf geen kansen weg, maar herstelde zich na tien minuten en kwam beter in de wedstrijd. Na een voorzet van Jan Hup was Harry Bakker dichtbij een treffer, maar de bal werd net voor de doellijn weggetrapt. Na een afgekeurd doelpunt van Kelly Joao nam HZVV via een snelle uitval de leiding. Noah ten Brinke stuurde Sander Dzemidzic de diepte in, waarna de aanvaller doelman Winand Quartel kansloos liet door een geplaatste schuiver in de verste hoek. Flevo Boys viel daarna wel aan, maar HZVV onderschepte de aanvallen in een steeds vroeger stadium, waardoor de meeste dreiging voor het doel van de gasten ontstond. Er kwamen kansjes voor Harry Bakker en Tim Riksman, maar de eindpass ontbrak steeds. Acht minuten voor tijd had Kelly Joao de 2-0 op de schoen na een fraaie combinatie met Harry Bakker. De rappe Joao verscheen vrij voor Quartel, maar raakte het lichaam van de doelman. Even later schoot Sander Dzemidzic in na een voorzet van Tim Riksman, maar de inzet miste kracht. In deze fase had HZVV het verschil kunnen maken, maar verzuimde de mogelijkheden te benutten.

Flevo Boys kwam na rust veel beter uit de kleedkamer dan HZVV. De thuisclub gaf te veel ruimte weg, waardoor de gasten domineerden en dreigend konden worden. Kort na rust leverde het offensiefje al de gelijkmaker op. Na een corner belandde de bal voor de voeten van Johan Tiems, die vanaf de rand van het strafschopgebied door een woud van benen doelman Rodney Rosink passeerde. HZVV had al snel weer op voorsprong kunnen komen na een fout in de defensie van de bezoekers, maar Harry Bakker stuitte op doelman Quartel. Aan de andere kant kwam HZVV goed weg toen opnieuw Johan Tiems van zestien meter kon uithalen, maar deze keer stond Rosink op de goede plaats. Even later was het opnieuw alle hens aan dek voor HZVV, maar Johan Tiems schoot deze keer rakelings voorlangs. De beste kans voor de gasten kwam op naam van Aran Nijboer, die vrij voor Rosink kon inkoppen, maar zijn kopbal vloog over. Na ruim een uur nam HZVV het initiatief weer over en kreeg via Alex Zomer een goede kans, maar zijn kopbal ging maar net over. HZVV wilde opnieuw de voorsprong pakken en was daar een kwartier voor tijd dichtbij. Na een ouderwetse scrimmage voor het doel van Quartel, schoten Sander Dzemidzic en Jorn Ballast in, maar Flevo Boys bleef overeind. Kort daarna was de voorzet van Kelly Joao net te hard voor de inkomende Jan Hup. Tien minuten voor tijd was Sander Dzemidzic kansrijk, maar zijn inzet was een prooi voor doelman Quartel. Vlak voor tijd claimde heel HZVV een rode kaart voor Willem Huizing, omdat hij Kelly Joao neerhaalde, maar arbiter Broekhuizen zag er geen doorgebroken speler in. Flevo Boys was lang niet meer gevaarlijk geweest, maar invaller Timon Rorije brak op slag van tijd op rechts door, maar zijn inzet was veel te hard. Gezien het aantal kansen had HZVV het meest recht op de zege, maar gezien het spelbeeld was de remise een terechte uitslag.

HZVV-Flevo Boys 1-1 (1-0)
16. Sander Dzemidzic 1-0, 51. Johan Tiems 1-1.
Scheidsrechter: Broekhuizen.
Geel: Dantuma, Hassan, Huizing (Flevo Boys), Hup (HZVV).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Ballast, Mulder; Valente, ten Brinke, Hup (86. Wijma); Bakker (68. Manusiwa), Joao, Dzemidzic.