HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV koestert punt tegen Ajax

Ajax

Hoogeveen – HZVV was na afloop van het duel met Ajax blij met een punt. Na een spannende wedstrijd met veel overtredingen en weinig kansen behaalde HZVV haar eerste punt ooit tegen de favoriete Amsterdammers. Verdedigend stond HZVV goed, waardoor Ajax geen echte kans kreeg, terwijl de thuisclub wel een paar goede mogelijkheden creëerde. Achteraf was er tevredenheid, omdat er beter werd gespeeld dan vorige week

. Justin Lambers begon sinds lange tijd weer in de basis na een blessure, waardoor Daan Wijma op de bank startte. Verder was de samenstelling gelijk aan die van vorige week tegen DHSC. Het uit de derde divisie gedegradeerde Ajax was met enkele ex-betaald voetballers de favoriet in dit duel en stond voor de wedstrijd ook tweede. Toch was de betere start van HZVV. Al na vijf minuten was Yannick Manusiwa kansrijk, maar zijn inzet werd geblokt. Daarna was Ajax meer aan de bal, maar de gasten kwamen geen moment dreigend in de buurt van HZVV-doelman Rodney Rosink. De wedstrijd werd ontsierd door veel overtredingen, maar vaak werden die ook gesimuleerd. De jonge arbiter Janssen had de grootste moeite alles goed te volgen en floot ook regelmatig voor pietluttigheden en dat leverde hem weinig bijval van beide ploegen op. Na een half uur kroop HZVV wat meer uit haar schulp en toonde steeds minder ontzag voor de gasten. Dat resulteerde in enkele kansen via Noah ten Brinke, Tim Riksman en Lorenzo Valente. De beste kans was voor verdediger Tim Riksman, die vrij voor doelman Virgil Deen voorlangs schoot. Vlak voor rust perste HZVV er een kort offensiefje uit, waarbij Lorenzo Valente een schot naast zag gaan.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Ajax had meer balbezit en HZVV gaf weinig ruimte weg, waardoor het voornamelijk middenveldspel werd. HZVV was zelfs nog het meest dreigend. Na een vrije bal van Sander Dzemidzic kopte invaller Pim de Jonge net over. Ook Noah ten Brinke was kansrijk, maar op de rand van het strafschopgebied deed een foutieve pass de kans verdampen. Na een kwartier nam Ajax het heft steviger in handen zonder tot echte kansen te komen. De linksvoor Kina Yamaguchi kreeg meer ruimte en werd gevaarlijker, maar verder dan een afstandsschot dat naast rolde, kwam hij niet. Even later kopte Glenn van Zoolingen na een voorzet van Lesley de Sa krachteloos in de handen van Rosink. Ajax was niet tevreden met een gelijkspel en hoopte op dat ene moment dat er niet kwam, omdat HZVV sterk bleef verdedigen en niets weggaf. Tot het einde bleef de wedstrijd spannend, maar na het eindsignaal was HZVV blij met een punt, maar Ajax niet. Vlak bij de kleedkamers ontstond er nog een opstootje met duw- en trekwerk.

HZVV-trainer Rick Mulder was tevreden over het behaalde punt. ,,Afgelopen donderdag op de training zag je bij de mannen dat ze gewoon goed kunnen voetballen en samen er vol voor willen gaan. Dat heb ik zaterdag terug gezien en daar zijn we erg blij mee. Goed vanuit de verdedigende discipline gespeeld, weinig weggegeven en voor rust twee mogelijkheden gehad om de 1-0 te maken. De tweede helft had Ajax wat meer de bal zonder tot echte kansen te komen. Aan het einde van de wedstrijd komt Kelly nog in een positie om tot scoren te komen. Helaas lukte dat niet. Als staf en spelersgroep zijn we content met de uitslag. Hier kunnen we verder mee. Na afloop werd er wat geduwd en getrokken. Emoties kwamen vrij, zullen we maar zeggen.”