HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV kan Berkum niet verrassen

‘Na de rode kaart was de wedstrijd gespeeld’

Hoogeveen – HZVV staat steviger op de laatste plaats door een 1-2 nederlaag tegen middenmoter Berkum. Ondanks het feit dat de gasten de betere ploeg waren bleef HZVV de hele wedstrijd kansen op een punt houden. Na een 0-1 ruststand gaf HZVV de 0-2 vlak na rust zelf weg, waarna het enkele goede kansen om terug te komen onbenut liet, terwijl ook Berkum niet koelbloedig was. Met tien man in het laatste half uur door een rode kaart voor Jan Hup, bracht Alex Zomer nog even hoop, maar meer zat er niet in.

HZVV koos in de eerste helft voor een manier van spelen waarmee de thuisclub weinig weg  wilde geven. ,,Dat lukt grotendeels,” zegt HZVV-trainer Jaap Scholing. ,,Alleen een corner valt er te gemakkelijk in. Daarentegen zij we in de omschakelmomenten veel te slordig, waardoor we maar één kans krijgen voor rust. In de tweede helft willen we verder vooruit en dat gaat best goed, denk ik, ondanks dat zij direct twee mogelijkheden krijgen. Op het moment dat we nog aanvallender willen, omdat alleen winst zou tellen en we 3-2-3-2 wilden spelen, maken zij de 0-2. Toch gaan we het wel doen en uit het eerste moment daarna komen we direct door met Jesse van Dalen en schiet Tim Mulder op de paal. Dan wordt het 1-2 en zouden we helemaal terug zijn. Nu staan we in plaats van 1-2 met elf man, met tien man door twee niet hele slimme gele kaarten van Jan Hup. Wedstrijd is dan gespeeld. Ondanks dat maken we nog 1-2 en worden zij gek genoeg nog angstig ook de laatste drie minuten, maar de laatste corner valt niet goed.” Voor rust kreeg HZVV via Sander Dzemidzic één goede kans, maar doelman Huib Veurink bracht redding. Het makkelijker voetballende Berkum kreeg er twee, waarvan na ruim een half uur Marc van der Meulen de 0-1 maakte. Vlak na rust liet Berkum HZVV in leven, doordat invaller Johnsen Bacuna enkele dotten van kansen onbenut liet. Vlak nadat Dzemidzic de gelijkmaker vergat te maken, scoorde Chris van der Meulen de 0-2 na onnodig balverlies van HZVV. Invaller Tim Mulder miste daarna de kans op 1-2 door voor een leeg doel op de paal te mikken. Na de rode kaart voor Hup viel Berkum aan, maar werd niet meer echt gevaarlijk. In blessuretijd kreeg HZVV nog even hoop door een treffer van Alex Zomer, maar het slotoffensief kende geen succes.

HZVV-Berkum 1-2 (0-1)
35. Marc van der Meulen 0-1, 59. Chris van der Meulen 0-2, 90+2 Alex Zomer 1-2. Scheidsrechter: Groenewegen. Rood (2x geel. 65): Hup (HZVV).
HZVV: Van Goor; Zomer, Manusiwa, Wijma, Ballast (60. Riksman); Valente (60. Mulder), ten Brinke (60. Van Dalen), de Jonge, Hup; Kelly (69. Bakker), Dzemidzic.