HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV is hekkensluiter na nederlaag bij csv Apeldoorn

csv Apeldoorn

‘Ongelooflijk dat we onszelf niet belonen’

Apeldoorn – HZVV is door een 2-0 nederlaag bij CSV Apeldoorn rode lantaarndrager geworden. In de eerste helft was de wedstrijd gelijkwaardig, waarbij HZVV enkele goede kansen onbenut liet. Via twee standaardsituaties vlak na rust liet HZVV Apeldoorn op 2-0 komen. In de slotfase miste Alex Zomer een strafschop, waardoor HZVV met een zuur gevoel Apeldoorn verliet.

HZVV-trainer Rick Mulder vond de 2-0 nederlaag geen juiste weergave van de verhoudingen in het veld. ,,Ik vond de uitslag geen recht doen aan de wedstrijd. In de eerste helft bepaalden wij het spel en kregen we mogelijkheden om de score te openen. We gaven verdedigend niks weg. CSV heeft een fantastische keeper en dat zag je terug. Hij hield ze op de been. In de tweede helft geven we in vijf minuten de wedstrijd weg. Uit twee standaardsituaties wordt er gescoord. Wanneer je zelf de goals niet maakt, maakt de tegenstander ze wel. Later in de tweede helft hebben we een strafschop die gestopt wordt door de keeper en hij voorkomt nog twee mogelijkheden wat een goal moet zijn. We hebben na vorige week een prima reactie gegeven en is het onvoorstelbaar dat je jezelf niet beloont in de eerste helft en de wedstrijd in vijf minuten weggeeft.”

HZVV was dringend aan een zege toe en schiep genoeg kansen op treffers tegen csv Apeldoorn, waarvan HZVV in de oefencampagne met 3-1 had verloren. In de eerste helft kreeg HZVV de betere kansen via Kelly Joao en trof Harry Bakker de paal. Sander Dzemidzic kreeg de beste kans, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. De thuisclub stelde daar slechts een kans tegenover. Bij rust bleef het 0-0. Eigenlijk was er na rust geen vuiltje aan de lucht voor HZVV, maar na een vrije trap, waarbij de defensie niet oplette, kwam csv Apeldoorn onverwacht aan de leiding door een kopbal van Cem Kose. Negen minuten later lag nummer twee al achter doelman Rodney Rosink en opnieuw werd hij verrast door een kopbal, deze keer van Jelle Macaré. HZVV ging op jacht naar de aansluitingstreffer en was daar dichtbij toen na een handsbal HZVV een strafschop kreeg. Alex Zomer strandde op de sterke doelman Dean Bredewolt, die de penalty stopte. Daarna hield hij zijn ploeg op de been na inzetten van de gasten, maar de bal wilde er niet in. Door de nederlaag zakte HZVV naar de laatste plaats.

csv Apeldoorn – HZVV 2-0 (0-0)
49. Cem Kose 1-0, 58. Jelle Macaré 2-0.
Geel: Lambers, Hup, Valente (HZVV).
Scheidsrechter: Labeur.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Manusiwa, Wijma; Valente, Hup, de Jonge (38. Ten  Brinke); Joao (82. Mulder), Dzemidzic, Bakker (70. Lambers).