HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV houdt kans op pd-wedstrijden

Genemuiden – HZVV houdt na de 3-2 nederlaag tegen SC Genemuiden nog een klein beetje hoop op handhaving. Rechtstreekse handhaving zit er niet meer in, maar pd-wedstrijden kunnen met nog twee duels voor de boeg nog wel worden gehaald. De achterstand op nummer veertien bedraagt vijf punten.

HZVV begon goed aan de wedstrijd. Na nog geen vier minuten spelen werd Tim Riksman in  het strafschopgebied vastgehouden. Scheidsrechter Berg twijfelde niet en legde de bal op de stip. Alex Zomer schoot de bal, onhoudbaar voor oud-HZVV-doelman Hidde Streutker,  schitterend in de kruising. De thuisclub, leek soms al met de gedachten bij de finale van de noordelijke districtsbeker tegen ‘d Olde Veste ’54. Genemuiden werd na tien minuten wel beter. Halverwege de eerste helft scoorde Martijn Eenkhoorn de gelijkmaker.
Het was Bart Jan Brouwer die de bal bij Martijn Eenkhoorn bracht, die samen met grote broer Sijmon een één tweetje aanging en op fraaie wijze de 1-1 achter doelman Damyan van Goor schoot. Een kwartiertje later was het opnieuw raak. Eén snelle ingooi van Arend van de Wetering bracht de bal bij Rens van Benthem die de HZVV-verdediging uitspeelde. Hij bezorgde de bal bij de inkomende Sijmon Eenkhoorn, die met de buitenkant van zijn schoen de bal tussen doelman Damyan van Goor en de rechter paal binnen schoot.

De 2-1 achterstand dwong HZVV ertoe om in de tweede helft aan te zetten, maar dit zou onvoldoende blijken. De Hoogeveners vielen aan en kregen ook enkele kansjes. Genemuiden liet zich erg ver terug zakken en HZVV joeg op de gelijkmaker. Doelman Hidde Streutker moest dan ook een aantal keren ingrijpen.
De 3-1 kwam voor HZVV op een slecht moment en viel na een counter. Een lange bal van doelman Hidde Streutker pikte Rens van Benthem op. Bijna struikelend zette hij de weg naar voren in, gaf de voorzet vanaf links aan de inkomende Sijmon Eenkhoorn die vervolgens met zijn hoofd de bal binnen kopte langs doelman Damyan van Goor.

De wedstrijd leek beslist, maar het pleitte voor HZVV dat het bleef strijden voor een beter resultaat. Het viel onstuimig aan en de treffer van invaller Tim Mulder die voor 3-2 zorgde was dan ook een verdiende beloning. Bijna was het zelfs nog 3-3 geworden, want een schot liet Genemuiden-doelman Hidde Streutker los, maar hij had geluk dat de bal net naast zijn doel rolde. Omdat Flevo Boys in de slotfase verloor bij SDVB, blijft een Houdini-act voor de roodwitten mogelijk. SC Genemuiden-HZVV 3-2 (2-1).
4. Alex Zomer 0-1 (strafschop), 24. Martijn Eenkhoorn 1-1, 37. Sijmon Eenkhoorn 2-1, 51. Sijmon Eenkhoorn 3-1, 76. Tim Mulder 3-2. Scheidsrechter: Berg. Toeschouwers: 400. Geel:  Wijma (HZVV).

HZVV: Damyan van Goor, Tim Riksman, Alex Zomer, Pim de Jonge, Sander Dzemedzic (75. Harry Bakker), Daan Wijma, Lorenzo Valente, Noah ten Brinke, Kelly Joao (68. Tim Mulder), Jorn Ballast (36. Justin Lambers), Jan Hup (68. Jesse van Dalen).