HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV houdt hoop op handhaving levend

Wilskrachtige Hoogeveners troeven Buitenpost af Hoogeveen – HZVV heeft de hoop levend gehouden op handhaving door een verdiende 1-0 overwinning op Buitenpost. Het zijden draadje waaraan HZVV hangt is nog steeds erg dun, want alle concurrenten pakten ook punten. HZVV deed wat het moest doen en verdient een compliment voor de wilskracht waarmee het Buitenpost in de touwen joeg. De wil om te winnen straalde van de Hoogeveners af en die werd in de slotfase beloond met de verlossende treffer.

HZVV-trainer Jaap Scholing vond het een terechte zege op Buitenpost. ,,Ik denk dat onze bedoeling vanaf minuut 1 helder was. Proberen zo veel mogelijk op de helft van Buitenpost te spelen en druk te zetten. Nu ging dat in de eerste helft in een redelijk gelijkopgaande strijd met kansen aan beide kanten. In de tweede helft speelden we echt heel erg goed en zijn we nauwelijks van hun helft geweest. Dat dit slechts resulteerde in één goal was tekenend voor het seizoen, maar neemt niet weg dat we met iets meer zorgvuldigheid in de eindpass er meer hadden kunnen maken. Zij schoten één keer op de goal en die pakte Damyan. Al met al een terechte overwinning. Zo lang er nog een kans is, hebben we hoop. Het enige waar we zelf invloed op hebben is onze eigen wedstrijden. Deze moet je weer winnen en na afloop maar weer kijken welk effect dit nog heeft gehad. We blijven er zeker voor gaan.” In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd met drie kansen voor beide ploegen. Na acht minuten had Lorenzo Valente de 1-0 op de schoen, maar hij schoot tegen een verdediger op. Aan de andere kant raakte Rik Weening het zijnet. Na kansen voor Sander Dzemidzic wiens schot geblokt werd en een kopbal die over ging, redde HZVV-doelman Damyan van Goor op inzetten van Rik Weening. Vlak voor rust kopte Daan Wijma na een voorzet van Jan Hup over. Na rust toonde HZVV de wil om te winnen en joeg wilskrachtig op de verlossende treffer. Buitenpost kwam nauwelijks meer over de middenlijn en HZVV won de meeste duels.

Vlak na rust waren er kansen voor Alex Zomer en Tim Riksman en na een uur was Sander Dzemidzic dichtbij de openingstreffer, maar hij lobde de bal op het dak van het doel. HZVV drong aan en kreeg na zeventig minuten de verdiende beloning. Na een voorzet van Kelly Joao gleed de vertrekkende Pim de Jonge de 1-0 binnen. Het pleitte voor de thuisclub dat het bleef aanvallen en behield een overwicht. Het kreeg via Pim de Jonge nog een goede kans op 2-0, maar hij schoot naast. Toch had het niet veel gescheeld of Buitenpost was met een punt van het veld gestapt. De enige kans na rust was voor Rik Weening, maar zijn schot werd prima gepakt door Damyan van Goor, die tot nu toe een goede rentree maakt. Daardoor won HZVV sinds 28 januari 2023 weer een wedstrijd, maar wacht de ploeg nog steeds een zware klus, want de resterende drie partijen tegen Genemuiden, Eemdijk en SDVB zullen waarschijnlijk ook gewonnen moeten worden.

HZVV-Buitenpost 1-0 (0-0)
71. Pim de Jonge 1-0.
Scheidsrechter: Broekhuizen.
Geel: Ballast, Manusiwa (HZVV), Schaafsma, Sletering, M. vd Meer ( Buitenpost).
HZVV: Van Goor; Riksman (67. ten Brinke), Zomer, Manusiwa, Ballast (76. Mulder); Wijma, Valente, Hup, de Jonge; Dzemidzic, Joao.