HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV helpt Genemuiden zelf in het zadel

‘Gelijkwaardig, maar toch sta je zonder punten’

Hoogeveen – Opnieuw bleef HZVV na een verloren wedstrijd met het gevoel achter dat de nederlaag niet nodig was geweest. HZVV was gelijkwaardig aan Genemuiden, maar door eigen fouten en een discutabele strafschop gaf de thuisclub de wedstrijd uit handen. Gezien de verhoudingen in het veld was de 0-3 nederlaag dan ook enigszins geflatteerd, maar opnieuw bleef HZVV puntloos achter, waardoor het een plaats zakte op de ranglijst.

Het eerste half uur was HZVV iets beter dan de gasten, die met veel mensen achter de bal speelden en op de counter gokten. De thuisclub had meer balbezit, maar kwam niet verder dan enkele krachteloze schoten van Sander Dzemidzic en Harry Bakker. Genemuiden had na een half uur nog niets laten zien, maar hun eerste kans lag er wel gelijk in. Een schot van Rens van Benthem kon HZVV-doelman Rodney Rosink alleen maar keren, waarna Sijmon Eenkhoorn in de rebound de bal achter Rosink kopte. Een scenario dat al eerder heeft plaatsgevonden in dit seizoen en HZVV was daardoor zichtbaar even van slag. Binnen een minuut, kort daarna, liet Genemuiden twee goede kansen liggen, waarbij Tim Mulder en doelman Rodney Rosink redding brachten. Tot de rust werd HZVV niet meer gevaarlijk, maar ook Genemuiden verscheen niet meer in de buurt van Rosink. De gasten vonden elkaar iets beter en hadden meer balbezit, maar HZVV gaf niets meer weg.
Na rust bracht HZVV-trainer Rick Mulder Lorenzo Valente en Finn Hoogeveen voor Daan Wijma en Tim Mulder in de ploeg. Al na een minuut kreeg HZVV een vrije bal, die Jan Hup net naast knalde. Genemuiden zette daarna aan en HZVV moest terug. Na een kwartier leidde een ongelukkige struikelpartij tot een gemakkelijk gegeven strafschop voor de gasten. Oussama Ben-Kaddour verzilverde het buitenkansje feilloos. Met nog een half uur te spelen was deze tweede treffer een enorme klap voor HZVV, dat hierna even van de leg raakte. Nog geen vijf minuten later gaf de thuisclub zelf de derde treffer weg. Tim Riksman verspeelde de bal aan Oussama Ben-Kaddour, die vrij voor Rosink geen fout maakte. Daarmee was de wedstrijd beslist. Genemuiden trok zich terug en liet HZVV het spel maken, dat gretig op zoek ging naar een eretreffer. HZVV perste er een offensief uit en liet bij vlagen goed voetbal zien, terwijl Genemuiden massaal verdedigde. Invaller Kelly Joao werd regelmatig op rechts gelanceerd, maar zijn voorzetten kwamen te vaak niet aan. Jan Hup had pech dat zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied op de lat belandde. Na een corner kopte Sander Dzemidzic net naast. Even later probeerde Jan Hup het met een afstandsschot dat over het doel vloog. HZVV-trainer Rick Mulder bleef zoals wel vaker dit seizoen weer met een onbevredigend gevoel achter. ,,Niet weggespeeld worden, zelfs gelijkwaardig zijn, maar toch sta je met 0-3 zonder punten,” constateert hij na afloop spijtig. ,,Ik miste het geloof en lef. We waren angstig in momenten, terwijl dat helemaal niet nodig was. De laatste weken is dit juist onze kracht. Slordigheden kosten ons uiteindelijk de tegengoals. Uitgespeelde kansen hebben we zelf ook nauwelijks gecreëerd. Tegen een taai Genemuiden konden we niet brengen wat we de laatste weken hebben gebracht. Dat vind ik erg jammer, want ik hoopte na vorige week eens een wedstrijd met drie punten af te sluiten.”

HZVV-sc Genemuiden 0-3 (0-1)
28. Sijmon Eenkhoorn 0-1, 59. Oussama Ben-Kaddour 0-2, 65. Oussama Ben-Kaddour 0-3. Scheidsrechter: Groenewegen. Rood: Dekker (Genemuiden).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Manusiwa (76. Lambers), Mulder (46. Hoogeveen); Wijma (46. Valente), ten Brinke, Hup, Ballast; Dzemidzic, Bakker (61. Joao).