HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV geeft voorsprong tegen ONS uit handen

‘Het worden nog spannende weken’

ONS Sneek

Hoogeveen – Bij HZVV waren er gemengde gevoelens na het 2-2 gelijke spel tegen ONS. Gezien de verhoudingen in het veld was een gelijkspel misschien wel terecht, maar bij HZVV was er toch wel teleurstelling, omdat na de 2-1 de gelijkmaker zelf werd weggegeven.

Vlak voor de aftrap werd Sander Dzemidzic gehuldigd wegens zijn honderdste wedstrijd in HZVV 1. Dat gaf hem blijkbaar zoveel steun dat hij na twee minuten al dichtbij de openingstreffer was, maar zijn schot werd gered door doelman Boersma. Na acht minuten was het even schrikken voor HZVV toen Joran Swart onverwacht van ver uithaalde en de bal op de lat zag belanden. Na een kwartier nam HZVV de leiding door een treffer van Noah ten Brinke na goed voorbereidend werk van Sander Dzemidzic, die de bal afpakte van Fernando. Hij gaf breed op Noah ten Brinke die de uit positie geraakte Boersma met een simpel tikje kansloos liet. Lang plezier had HZVV daar echter niet van, want een minuut later kopte Joran Swart de 1-1 al binnen. Na een vrije bal van Gabriel Fernando kopte Swart het leer bij de eerste paal knap binnen. HZVV had pech dat Noah ten Brinke na twintig minuten al moest afhaken door een trap tegen zijn heup. Walter Dias N’zasi was zijn vervanger. ONS had daarna tot de rust meer balbezit, maar kreeg nauwelijks echte kansen. HZVV was via een kopbal van Jesse van Dalen dichtbij de voorsprong, maar doelman Boersma werkte niet mee. In blessuretijd schoot Alex Zomer op de lat, waarna Jesse van Dalen in de rebound de bal half raakte en Sander Dzemidzic zijn schot geblokt zag.

ONS begon beter aan het tweede bedrijf en HZVV dreigde even de strijd op het middenveld te verliezen. Verder dan een schot van Wesley Tankink kwamen de Friezen echter niet. Een kwartier na rust was de eerste kans raak voor HZVV. Kelly Joao rondde een mooi passje van Tim Riksman schitterend af in de verste hoek. HZVV had daarna de wedstrijd onder controle en leek de winst binnen handbereik. HZVV schonk echter zelf de gelijkmaker aan ONS. Tim Riksman speelde de bal zo in de voeten van Wesley Tankink, die Nick Kleen bediende, die Han van Dijk een niet te missen kans bood: 2-2. Dat was een flinke tik voor HZVV, dat op weg leek naar drie belangrijke punten. De slotfase was rommelig, waarbij beide ploegen weinig risico meer namen, zodat beide teams genoegen namen met een punt.

Assistent-trainer Jaap Scholing van HZVV berustte na afloop na het gelijke spel. ,,We hadden als strijdplan om tussen hun achterste linie en middelste linie van vijf te prikken. Ik denk dat dit in de beginfase ook heel goed lukte met veel beweging voorin. Kortom de 1-0 met daarna direct de 1-1 en het uitvallen van een uitstekend gestarte Noah ten Brinke er overheen. Dat deed wel iets met ons spel. ONS had daardoor de eerste helft iets meer dreiging zonder tot echte kansen te komen. In de tweede helft konden we onze getrainde variant spelen en krijgen we ook direct iets meer grip. We maken een fantastische goal en hebben de wedstrijd onder controle. Totdat… we spelen een bal zo maar breed en deze wordt onderschept waarmee we ONS in hun kracht brengen en ze terug helpen in het zadel. Vervolgens ontstaat een wedstrijd waarbij beide ploegen twijfelen: spelen voor 3-2 of 2-3 of het gelijke spel vasthouden. Ik vind dat wij iets meer dreiging hadden dan zij in deel 2. Al met al moeten we het er mee doen, maar blijven het spannende weken voor alle clubs en dus ook voor ons. Met 35 punten had je verwacht veilig te zijn, maar dat is allerminst zeker.”

HZVV-ONS 2-2 (1-1)
13. Noah ten Brinke 1-0, 14. Joran Swart 1-1, 56. Kelly Joao 2-1, 69. Han van Dijk 2-2.
Scheidsrechter: Kuipers.
Geel: Koelewijn, Visser (ONS), Zomer (HZVV).
Toeschouwers: 200.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Lambers, Wijma; Valente, ten Brinke (20. Dias N’zasi), van Dalen, Sijtsma (46. Manusiwa); Dzemidzic, Joao.

Man van de wedstrijd: Kelly Joao