HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV gaat met goed gevoel winterstop in

Hoogeveners winnen cruciaal duel van concurrent SDVB

Hoogeveen – Na vijf keer niet tot winst te zijn gekomen, boekte HZVV vlak voor de winterstop een kostbare en verdiende 2-1 zege op promovendus SDV Barneveld. Eindelijk zat het een keer mee voor de Hoogeveners, die vochten als leeuwen en daarvoor een terechte beloning kregen. Door de overwinning steeg HZVV twee plaatsen en passeerde SDVB op de ranglijst.

HZVV-trainer Rick Mulder zag zijn ploeg met het hart spelen en eindelijk leverde dat onder winterse omstandigheden drie punten op. ,,Wat hebben we opnieuw veerkracht getoond na wederom een achterstand. De mannen bleven geloven, stopten er energie in en in momenten ook nog met aardig spel. Een omzetting na de 0-1 werd prima in de discipline uitgevoerd en bracht ons een verdiende overwinning. Geweldig genoten van de tweede goal waarin je gewoon kunt zien dat we goed kunnen voetballen. Een teamprestatie. Iets dat we wekelijks terugzien en nu wordt beloond.”

Achterstand
HZVV begon de wedstrijd in mineur, want opnieuw kwam het in een vroeg stadium op achterstand en dreigde even het scenario dat al vaker is voorgekomen dit seizoen. Na een kans voor Shan Biwott gaf Cem ter Burg de bal voor het doel, waarna Zakaria el Biyar het leer langs Rodney Rosink schoot. Het pleitte voor HZVV dat het gretig de aanval zocht op jacht naar de gelijkmaker. Noah ten Brinke was daar dichtbij, maar na een voorzet van Kelly Joao miste hij de bal. Aan de andere kant kwam HZVV goed weg toen SDVB op de paal mikte. De thuisclub kreeg een overwicht met kansjes voor Sander Dzemidzic en Jorn Ballast, maar het massaal verdedigende SDVB bleef voorlopig overeind. Acht minuten voor rust viel de gelijkmaker. Een schot van Jan Hup stuiterde via een verdediger voor de voeten van Sander Dzemidzic, die vrij voor doelman Uyterwaal de bal in de touwen stiftte. Die treffer leek een zichtbare bevrijding en de thuisclub zette aan om voor rust nog de tweede treffer te scoren. Dat lukte niet, maar voor HZVV was het jammer dat het pauze was, want SDVB had het moeilijk en hield met moeite de 1-1 tot de rust vast.

Offensief
Na de thee zette HZVV het offensief voort en kreeg goede kansen via Noah ten Brinke, Yannick Manusiwa en Jan Hup, maar doelman Uyterwaal bracht redding. Jorn Ballast en Kelly Joao werden in het strafschopgebied neergelegd, maar arbiter Van der Vrande zag er geen strafschop in. Na een uur werd SDVB voor het eerst na rust gevaarlijk via Shan Biwott, maar Yannick Manusiwa redde, wat hem wel een blessure opleverde. Kort daarna viel de sterk verlangde voorsprong voor de thuisclub. Kelly Joao brak over rechts door en bediende Sander Dzemidzic op maat, die de belangrijke 2-1 binnen schoot. In de slotfase drong SDVB aan, maar de hoge ballen waren vaak een prooi voor Alex Zomer die veel weghaalde. Bij een uitval, waarbij doelman Thijs Uyterwaal mee was gegaan met een aanval, was het doel leeg, maar Kelly Joao schoot niet. Na een spannende slotfase klonk het voor HZVV verlossende eindsignaal, waarna het duel eindigde met een opstootje voor de ingang van de kleedkamers.

HZVV-SDV Barneveld 2-1 (1-1)
13. Zakaria el Biyar 0-1, 36. Sander Dzemidzic 1-1, 65. Sander Dzemidzic 2-1.
Scheidsrechter: Van der Vrande.
Geel: Manusiwa, Hup, Zomer (HZVV). Jansen, Schefczyk (SDVB).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Manusiwa (65. Hoogeveen), Mulder; Valente, ten Brinke, Hup, Ballast (80. De Jonge); Dzemidzic (88. Bakker), Joao.