HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV gaat fors onderuit bij WKE ‘16

Emmen – HZVV heeft een forse 7-2 nederlaag geleden bij WKE ’16. HZVV was niet bij de les en was slordig in de passing. Bij de rust was het al 3-0. Na rust viel HZVV aan en counterde WKE naar een ongekend hoge score: 7-2. Bij HZVV is het de wonden likken en klaar zijn voor de bekerwedstrijd van morgen tegen Flevo Boys. Veel te snel kwam HZVV op achterstand na een onnodige treffer. ,,We krijgen na vijf minuten een corner tegen, die er in een keer ingedraaid wordt. De harde wind en slap ingrijpen waren daarvan de oorzaak,” zegt HZVV-trainer Bram Freie. ,,Daarna waren we tot de 35ste minuut heer en meester en kregen we enkele prima kansen op 1-1. In de eindfase waren we een paar keer te slordig, om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. WKE stond eigenlijk deze gehele periode met elf man op eigen helft om de 1-0 voorsprong te verdedigen. Uit het niets werd het uit een snelle counter 2-0, waar we er achterin niet goed uitzagen. Vlak voor rust werd een vrije trap door WKE ingebracht en staan we gewoon te slapen. De bal werd simpel binnen getikt. In de rust stond het 3-0, zeer effectief van WKE.” HZVV probeerde na rust terug te komen in de wedstrijd, maar in plaats van 3-1 werd het 4-0. ,,Het begin van de tweede helft was bizar. Dan ga je op zoek naar een aansluitingstreffer, maar een te korte terugspeelbal kon simpel onderschept worden en toen was het 4-0.” Een minuut later werd het 4-1 door Tim Rijksman. ,,Direct daarna krijgen we een niet te missen kans helemaal vrij voor de keeper, maar die gaat over. In de tegenaanval laten we ons kinderlijk eenvoudig weg lopen en is het 5-1 in plaats van 4-2. Daarmee was de wedstrijd tien minuten na rust wel beslist. Een vrije trap van grote afstand werd ongelukkig van richting veranderd en nog een counter en een goal van Sander Dzemidzic, zorgen uiteindelijk voor de 7-2 eindstand.” HZVV-trainer Bram Freie was zeer teleurgesteld over de wedstrijd, zodat zijn ploeg in uitwedstrijden nog zonder punten bleef. ,,Bizar hoe we de goals hebben weggegeven, maar ook heel slecht hoe wij de bal meerdere keren verliezen, zeer slordig. En hoe we ons dan vervolgens laten slachten in de counter, mag niet gebeuren. WKE was ongekend effectief en wint daardoor ook gewoon dik verdiend. Wij moeten heel snel de wonden likken en zaken beter gaan uitvoeren. Dinsdag wacht Flevo Boys alweer voor de beker.”