HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV gaat fors onderuit bij slim DHSC

Utrecht – HZVV heeft een forse 4-0 nederlaag geleden tegen nummer twee DHSC. HZVV trof een defensief spelende ploeg, die HZVV het spel liet maken en gokte op de counter. De gasten gaven de eerste treffer zelf onnodig weg en de derde was een gelukstreffer. Zelf verzuimde HZVV enkele kansen te benutten, waardoor een veel effectiever DHSC met de winst aan de haal ging.

HZVV-trainer Jaap Scholing vond dat zijn ploeg teveel ontzag toonde voor de ploeg van Wesley Schneider. ,,Onbegrijpelijk eigenlijk, want dat was niet nodig,” volgens Scholing. ,,We komen met 1-0 achter door een te korte terugspeelbal en dan loop je tegen een DHSC dat de ruimtes heel klein maakt, achter de feiten aan. We vergeten direct de 1-1 te maken en vervolgens wordt het door niet ingrijpen ook te snel 2-0. In de tweede helft hebben we dertig minuten behoorlijk gespeeld, waarin we ook drie goede kansen kregen, maar helaas. Na de 3-0 was het over. Al met al hebben we te weinig gebracht en op naar de volgende.” In het begin ging de strijd gelijk op, maar na twintig minuten kwam DHSC uit het niets door een foutieve terugspeelbal van Jorn Ballast op 1-0 via Emre Bal. Daarna kreeg HZVV mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die viel niet. Na een voorzet van Kelly Joao schoot Noah ten Brinke hard in, maar de doelman bracht redding. DHSC wachtte af en kneep er snel tussenuit bij balbezit en dat werkte goed, want vijf minuten later stond het al 2-0 na een mooi uitgespeelde aanval door Tevlik Ceyar. HZVV-doelman Rosink voorkwam kort daarna dat het al snel 3-0 werd na een inzet van Emre Bal, want de goalie redde knap. Na rust viel HZVV aan en kreeg goede kansen via Sander Dzemidzic en Tim Riksman, maar de koelbloedigheid ontbrak. Dzemidzic was dichtbij de 2-1, maar zijn inzet werd net voor de doellijn weggehaald. Even later pakte de doelman een kopbal van Dzemidzic en daarna kreeg de HZVV spits de bal opnieuw niet langs de doelman. Tien minuten voor tijd viel de 3-0 uit het niets op een voor HZVV zeer onfortuinlijke wijze. Een als voorzet bedoeld schot van Emre Bal vloog onverwacht over HZVV-doelman Rodnesy Rosink in de touwen. Daarmee was de wedstrijd beslist en de thuisclub scoorde zelfs nog de 4-0 via Baggio Wallenburg, zodat HZVV met een fikse kater naar Hoogeveen reisde.

DHSC-HZVV 4-0 (2-0)
18. Emre Bal 1-0, 25. Tevlik Ceyar 2-0, 81. Emre Bal 3-0, 87. Baggio Wallenburg 4-0.
HZVV: Rosink; Ballast, Zomer, Riksman, Mulder (75. Lambers); Wijma, Valente, ten Brinke (70. van Dalen); Dzemidzic, Joao, Bakker (46. Manusiwa).