HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV-FC Emmen

HZVV - FC Emmen

HZVV mag op dinsdag 2 juli het genoegen smaken tegen een betaalde voetbalclub te spelen. De kersverse vierde divisionist ontvangt vanaf 19.30 uur FC Emmen, dat uitkomt in de Keuken Kampioen divisie. Voor de kampioen van de eerste klasse J is deze bijzondere wedstrijd een mooie uitdaging. De ploeg van trainer Bram Freie wil graag laten zien dat het een club van het tweede niveau van Nederland goed tegenstand kan bieden.

Voor HZVV is het een bijzondere wedstrijd, want zo vaak treft het geen betaalde club. Het zal de derde keer worden dat beide clubs elkaar ontmoeten. In juli 2007 was de eerste keer en HZVV verrichtte knap werk en hield de nederlaag zeer draaglijk: 0-4. Bas Dost maakte de eerste treffer en tot de rust bleef het daarbij. De tweede keer was in het stadion van FC Emmen op 15 mei 2015. Na een 4-0 ruststand verloor HZVV met 9-0. HZVV speelde wel regelmatig tegen de beloften van FC Emmen. In 20/21 verloor HZVV met 1-5, maar in hetzelfde seizoen won HZVV met 4-2. In het seizoen 2016-2017 boekte HZVV een ruime 6-1 winst. De laatste keer dat HZVV tegen een betaalde club speelde was op 4 juli 2017 tegen PEC Zwolle met als trainer John van ’t Schip. HZVV deed het uitstekend en verloor slechts met 0-3. Eerder speelde HZVV tegen Haarlem, Brighton, Glasgow Rangers, Roemenië, Ajax (2x) en FC Groningen.

Zevende
FC Emmen eindigde dit seizoen als zevende in de Keuken Kampioen divisie en die plaats gaf recht op het spelen van play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Dat leek erg goed te gaan na de tweestrijd met FC Dordrecht. In Emmen werd het 2-2 en in Dordrecht won FC Emmen met 0-1 en haalde de volgende ronde. Daarin trof het NAC. In Breda had FC Emmen na 1-1 nog goede vooruitzichten de finale te halen, maar thuis leed het een 0-3 nederlaag, waardoor de promotiedroom wreed verstoord werd.

Nieuwe selectie
De selectie van FC Emmen wijzigt drastisch, want maar liefst vijftien spelers verlaten de club. De volgende spelers zijn vertrokken: Kyan van Dorp, Michael Heylen, Maikel Kieftenbeld, Piotr Parzyszek, Maarten Pouwels, Desley Ubbink, Eric Oelschlagel, Jorrit Smeets, Lucas Bernadou, Lorenzo Burnet, DJ Buffonge, Vicente Besuyen, Patrick Brouwer, Bradly van Hoeven en Jeff Hardeveld. Gebleven zijn: Jan Hoekstra, Robin Schouten, Mike te Wierik, Julius Dirksen, Faris Hammouti, Joey Konings, Chardi Landu en Jorn Hekkert. Met Dennis Vos, Gijs Bolk en Ben Scholte is FC Emmen in gesprek over een nieuwe verbintenis. In de staf is het afgelopen seizoen ook het nodige gebeurd, want Fred Grim werd ontslagen en hij werd opgevolgd door de oud-spelers Alfons Arts en Michel van Oostrum. Onlangs benoemde de club een nieuwe hoofdtrainer. De 36-jarige Duitser Robin Peter heeft een contract voor één seizoen op De Oude Meerdijk getekend. Aan de invulling van de rest van de technische staf wordt nog gewerkt. Peter heeft jarenlang in de jeugdopleiding van RB Leipzig gewerkt als trainer van verschillende jeugdteams.

Onuitwisbare indruk
HZVV zal dus aantreden tegen een sterk gewijzigde ploeg ten opzichte van het afgelopen seizoen. De vele nieuwe spelers zullen het niet als een trainingspartijtje beschouwen, maar zij willen zich in wedstrijden tegen HZVV bewijzen voor de nieuwe trainer. Voor het publiek is het ook aantrekkelijk te zien welke nieuwe spelers FC Emmen heeft aangetrokken. Ook HZVV zal met de nieuwe spelers aantreden. Tegen het vertrek van twee spelers staat de komst van zes nieuwe spelers. Zo kan het HZVV-publiek ook kennis maken met Koen Steg (Jubbega), Milan Ronkes (Alcides), Xander Jager (Alcides), Adam Hourmat (Hoogeveen), Leon Mulder (Staphorst) en Melik Ismail (Harkemase Boys). Zij willen zich graag bewijzen en zullen deze bijzondere partij aan willen grijpen om een onuitwisbare indruk te maken. De spanning is al voelbaar. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 2 juli om 19.30 uur. De kaartverkoop is al gestart.

Terug