HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV degradeert ondanks fraaie zege op Eemdijk

‘We hebben het op bepaalde momenten laten liggen’

Hoogeveen – Na vier jaar Hoofdklasse en 4e divisie is HZVV gedegradeerd naar de eerste klasse. HZVV nam op waardige wijze afscheid van de 4e divisie door in de laatste thuiswedstrijd een sensationele 5-1 zege te behalen op kampioen Eemdijk. De bekerwinnaar trad niet met het sterkste team aan, maar dat neemt niet weg dat HZVV een puike wedstrijd afleverde. Het was extra zuur toen bleek dat de zege degradatie nog niet kon voorkomen.

Trainer Jaap Scholing keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd tegen Eemdijk. ,,Heel fijn dat we eindelijk weer eens overtuigend winnen. Fijn ook dat hetgeen je verwacht vooraf, een minder scherp Eemdijk, ook uitkomt, maar daarentegen komt het besef ook binnen dat je gewoon gedegradeerd bent. Dat laatste is bizar zuur, omdat we op voorhand als doelstelling het linker rijtje hadden.” HZVV begon uitstekend tegen de kampioen en stond na twintig minuten al met 2-0 voor via twee knappe treffers van Sander Dzemidzic. Na zeven minuten rondde Sander Dzemidzic een fraaie aanval knap af. Daarna bleef HZVV de betere ploeg en Eemdijk hield alleen maar tegen. De 2-0 was dan ook verdiend door een fraaie treffer van opnieuw Sander Dzemidzic. Kort daarna leidde HZVV de onverwachte tegentreffer zelf in door een foutieve opbouw, die door Jesper van Dalen direct afgestraft werd. ,,Na die tegengoal waren we het spoor tot de rust volledig bijster,” zegt Scholing. ,,Veel balverlies, niet in de duels komen en moeite met het hoogop spelen van Eemdijk.” De gasten wilden voor rust nog doordrukken en kregen via Willem Bout en Franslyn Nsingi twee goede kansen, maar Alex Zomer en doelman Van Goor voorkwamen de gelijkmaker.

Na rust pakte HZVV de draad van de beginfase weer op en domineerde de partij. Toch was Eemdijk via Jesper van Dalen en Yannick Bouw dichtbij de gelijkmaker, maar Van Goor stond in de weg. In de fase dat Eemdijk aanzette kwam HZVV via een counter op 3-1. Sander Dzemidzic was deze keer de aangever en Kelly Joao rondde af. Jesse van Dalen kende een goede invalbeurt, want in de slotfase bepaalde hij met twee treffers de eindstand op 5-1, waarmee direct de grootste zege van het seizoen genoteerd kon worden.

Toch beleefde HZVV weinig vreugde aan de knappe zege, want de concurrenten wonnen, waardoor de laatste wedstrijd in Barneveld om des keizers baard gaat. ,,Zonde, maar liever met 5-1 winst er uit dan met 0-4 verlies. De jongens die vertrekken hebben allemaal een wissel kunnen krijgen, dat is ook mooi. We hebben het dit seizoen op een aantal momenten laten liggen en in de laatste weken wisten we dat de laatste vier wedstrijden twaalf punten hadden moeten zijn. In Genemuiden hebben we het laten liggen verleden week.”

HZVV nam na afloop afscheid van Kelly Joao (Apeldoorn), Pim de Jonge (stopt), Yannick Manusiwa (4e), Harry Bakker (HHC), Justin Lambers (HHC), Noah ten Brinke (HHC) en Jari Hooijer (HODO). Bram Freie is de nieuwe trainer en Jaap Scholing blijft assistent.

HZVV-Eemdijk 5-1 (2-1)
7. Sander Dzemidzic 1-0, 20. Sander Dzemidzic 2-0, 25. Jesper van Dalen 2-1, 64. Kelly Joao 3-1, 83. Jesse van Dalen 4-1, 88. Jesse van Dalen 5-1.
Scheidsrechter: van der Vrande.
Geel: Beukers, Bouw (Eemdijk), Wijma, Zomer (HZVV).
HZVV: Van Goor; Riksman, Zomer, Manusiwa (68. Bakker), Ballast (68. Lambers); Wijma, Valente, De Jonge (63 Mulder), ten Brinke (88. Hup); Dzemidzic, Joao (63. Van Dalen).   

Terug