HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV boekt eerste zege van het seizoen tegen ZZVV

Hoogeveen – HZVV heeft de eerste zege van het seizoen binnen. In het bekerduel tegen het zeer gehavende ZZVV boekte de ploeg van trainer Bram Freie een 4-1 zege. ZZVV miste negen spelers, terwijl er bij HZVV vijf spelers ontbraken. ZZVV kwam op voorsprong, maar daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van ZZVV. Na een 1-1 ruststand liep HZVV uit naar 4-1, waarbij de zege best hoger uit had kunnen vallen.

Vanaf het beginsignaal werd het duidelijk wat het beeld van de wedstrijd zou worden. ZZVV wachtte op eigen helft af en gokte op counters. HZVV was meer in balbezit en moest steeds  opboksen tegen een overmacht aan verdedigers van de gasten. De bezoekers kwamen na negen minuten verrassend op 0-1 door een treffer van ex-HZVV-er Maurice Tinholt, waarbij HZVV-doelman Rodney Rosink niet helemaal vrijuit ging. Na een kwartier kwam HZVV op gelijke hoogte nadat Yoran Popovic in het strafschopgebied neer ging. Alex Zomer maakte vanaf elf meter geen fout. Daarna speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van ZZVV af, maar HZVV kreeg nauwelijks kansen. De thuisclub viel in een laag tempo aan, waardoor de defensie van ZZVV eenvoudig overeind bleef. Er waren wel kansjes voor Sander Dzemidzic en Tim Mulder, maar zij schoten naast. Na rust veranderde het spelbeeld niet. Na twee minuten nam HZVV de leiding na een knappe aanval over links. Gabriël Fernando zette voor, Yoran Popovic liet de bal slim lopen, waarna Tim mulder doelman Sjors van der Weide passeerde. Acht minuten later had Tom Buijtendorp de 2-2 op de schoen, maar doelman Rosink redde met de voet. In plaats van 2-2 werd het een minuut later 3-1 en was de wedstrijd beslist. Yoran Popovic lanceerde Guus Sijtsma door een woud van benen, waarna Sijtsma van dichtbij raak knalde. HZVV wilde meer en ZZVV kwam nauwelijks meer over de middenlijn. Invaller en nieuwkomer Tom Simons smaakte het genoegen van zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club: 4-1. Vlak voor tijd had hij zijn tweede moeten maken. Jan Hup zette vanaf de achterlijn voor, Popovic liet lopen en vrijwel op de doellijn had Simons de bal voor het inblazen, maar om onbegrijpelijke redenen kreeg hij de bal niet in de touwen. HZVV-trainer Bram Freie zag goede en minder goede dingen van zijn ploeg. ,,In de eerste helft hebben we te weinig gebracht,” zegt hij. ,,Te weinig energie in het druk zetten. Aan de bal was het tempo vaak te laag om tot hele grote kansen te komen. Ondanks dat, hadden we bij de rust al wel voor moeten staan. De tweede helft was een stuk beter. ZZVV is nauwelijks nog van de eigen helft af geweest. De 2-1 was mooi gespeeld, een voorzet van Gabriël, een goed blok van Yoran, afgemaakt door Tim Mulder. De 3-1 was een prachtige combinatie tussen Guus Sijtsma en Yoran Popovic. Mooie goals. Ook mooi dat Tom Simons scoorde bij zijn debuut. We creëerden de nodige kansen, maar we hadden er zeker zeven of acht moeten maken. Al met al heb ik goede en minder goede dingen gezien, maar ik ben blij met de eerste drie punten.”

HZVV-ZZVV 4-1 (1-1)
9. Maurice Tinholt 0-1, 16. Alex Zomer 1-1 (strafschop), 47. Tim Mulder 2-1, 56. Guus Sijtsma 3-1, 71. Tom Simons 4-1. Scheidsrechter: Nigro. Geel: Marinus (ZZVV).
HZVV: Rosink; Zomer, Ballast (86. Riksman), Fernando, Wijma; T. Mulder, Hup, Valente (72. vd Sleen), Sijtsma (86. De Jonge); Dzemidzic (57. Simons), Popovic.