HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV boekt eerste zege ten koste van d’Olde Veste ‘54

Hoogeveen – HZVV heeft de eerste drie punten binnen. Het ging echter niet gemakkelijk, want het werd een benauwde 2-1 zege op promovendus d’Olde Veste ’54. In een matig duel op een lastig te bespelen tweede veld waren de laatste tien minuten van de eerste helft genoeg om het verschil te maken. Na een 2-0 ruststand maakte HZVV het zich moeilijk door de gasten terug te laten komen, zodat er een nerveuze slotfase ontstond met weinig goed voetbal.

Het was lang geleden dat HZVV een competitiewedstrijd speelde op veld 2. Gekscherend werd er door een supporter gezegd dat beide clubs een uitwedstrijd speelden. Door het gebrek aan trainingsmogelijkheden trainde HZVV de afgelopen weken in Witteveen. HZVV begon de eerste thuiswedstrijd van het seizoen wat onwennig, waarbij d’Olde Veste het initiatief nam. Vooral rechtsbuiten Mehran Ali Pour Asli zorgde voor enige dreiging zonder dat er kansen ontstonden. Na twintig minuten werd HZVV voor het eerst echt dreigend via Kelly Joao, maar zijn voorzet werd niet afgerond. Even later gebeurde dat ook met een voorzet van Lorenzo Valente. Er was vooral sprake van middenveldspel zonder kansen voor beide ploegen. Beide ploegen leden veel balverlies, waardoor er voor de toeschouwers weinig opwindends te zien was. Dat veranderde na 35 minuten, want eigenlijk uit het niets knalde Lorenzo Valente de bal schitterend in de kruising achter doelman Holleboom. HZVV zette door en de gasten waren even aangeslagen. Sander Dzemidzic schoot net naast, maar even later kon de HZVV-aanhang opnieuw juichen. Na een fraaie aanval kopte Noah ten Brinke het leer achter Holleboom. Kort daarna was Sander Dzemidzic zelfs dichtbij de 3-0, maar hij kopte over. Door deze goede fase kon HZVV gerust de rust in gaan met een 2-0 voorsprong.

Na de pauze had Sander Dzemidzic opnieuw de kans op 3-0, maar deze keer schoot hij over. Daarna zakte HZVV wat weg en leed veel balverlies. Na een uur betekende de eerste echte kans voor de gasten de aansluitingstreffer. Na een voorzet van links schoot Davy Kuurman de bal onder doelman Jari Hooijer door. De bezoekers roken bloed en joegen op de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd betekende de tweede kans voor d’Olde Veste bijna de gelijkmaker, maar de bal vloog net naast. De gasten waren meer in balbezit en HZVV gokte op de counter, maar de lange ballen op de voorwaartsen waren meestal te onnauwkeurig. De spanning werd groter, want d’Olde Veste hoopte op succes, terwijl HZVV het zich zelf moeilijk maakte en nauwelijks aan goede aanvallen toe kwam. Vlak voor het einde had Sander Dzemidzic rust kunnen brengen voor HZVV, maar vrij voor Holleboom strandde hij op de doelman. Aan de andere kant kwam HZVV in blessuretijd nog heel goed weg toen Julian Zwoferink voor een gapende doelmond naast kopte. HZVV was blij met de drie punten, maar over het vertoonde spel zal niet iedereen tevreden zijn geweest.

HZVV-trainer Rick Mulder was blij met de eerste punten, maar had ook enkele kanttekeningen. “Ik vond dat we het in de beginfase wat lastig hadden en zoekende waren. Toch maken we en fantastische goal door Lorenzo. Na de drinkpauze kregen we er meer grip op en vond ik ons bovenliggend. We scoren via een mooie aanval de 2-0. Er is geen vuiltje aan de lucht. Na rust krijgen we de kans op 3-0, maar die missen we. Net als de afgelopen weken kunnen we de tweede helft niet brengen wat gevraagd wordt. Hierdoor laat je de tegenstander lang in de wedstrijd zitten. Je kunt het jezelf gemakkelijker maken door de 3-1 te maken. Die mogelijkheden waren er zeker. Met strijd hebben we de overwinning over de streep getrokken. Nu ons spel gaan uitbouwen en stabieler worden.”

HZVV’d’Olde Veste ’54 2-1 (2-0)
38. Lorenzo Valente 1-0, 42. Noah ten Brinke 2-0, 62. Davy Kuurman 2-1.
Scheidsrechter: mevr. Hogendijk.
Geel: Zwoferink (OV), Hup, Mulder (HZVV).
Toeschouwers: 150.
HZVV: Hooijer; Ballast (77. Riksman), Manusiwa (86. De Jonge), Zomer, Mulder; Wijma, Hup (67. Bakker), Valente, ten Brinke; Dzemidzic, Joao.