HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV boekt eerste uitzege bij PKC ‘83

Hoogkerk – HZVV heeft de eerste uitzege van dit seizoen geboekt. Bij het geroutineerde PKC ’83 won HZVV met 0-3 na een 0-1 ruststand. HZVV-trainer Bram Freie was blij met de eerste overwinning op vreemde bodem. ,,Eindelijk de eerste uitzege. Een mooie winst op een lastige, fysiek sterke tegenstander,” zegt hij opgelucht. In de maand februari komt HZVV voor de competitie niet meer in actie, pas op 2 maart volgt de volgende wedstrijd.

In de eerste helft had HZVV de harde wind vol tegen en kende het de nodige moeite met de lange ballen van PKC ’83. Ondanks dat kreeg HZVV enkele grote kansen. Jens van Rooijen kon vrij inschieten van twaalf meter, maar de bal werd van de doellijn gehaald. Yoran Popovic schoot twee keer op keeper Swen Bakker en Gabriël Fernando raakte de paal. Uiteindelijk scoorde Gabriël Fernando na een prachtige assist van Lorenzo Valente. PKC ’83 stelde daar één grote kans tegenover, maar topscorer Rob Schokker kopte maar net voorlangs het HZVV-doel. ,,De ruststand was 0-1, maar die had hoger moeten zijn,” zegt HZVV-trainer Bram Freie. In het tweede bedrijf startte HZVV sterk met de wind in de rug. Binnen drie minuten kreeg HZVV twee goede mogelijkheden via Gabriël Fernando en Tim Mulder, maar het tweetal kreeg de bal niet langs Bakker. Na ruim een uur nam HZVV een 0-2 voorsprong en opnieuw was Gabriël Fernando de doelpuntenmaker. Na een corner verlengde Yoran Popovic de bal, waarna linksback Fernando van dichtbij kon binnen tikken. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht en golfde het spel op en neer met kansen voor beide kanten. Vooral in de laatste tien minuten speelde PKC ’83 va banque en pompte de bal voortdurend in het Hoogeveense strafschopgebied. ,,Het was aan Rodney Rosink en de lat te danken dat de 1-2 niet viel,” zegt Freie. Aan de andere kant kreeg HZVV kansen via Tom Simons en Guus Sijtsma, maar het bleef bij 0-2. In de laatste minuut maakte Yoran Popovic er 0-3 van na een goede assist van invaller Guus Sijtsma. ,,De eerste uitoverwinning is eindelijk een feit en dat smaakt naar meer. We doen hiermee volop mee voor de bovenste plaatsen,” zegt Freie. PKC ’83 was met een goede serie bezig en was al vijf wedstrijden ongeslagen. Haar laatste nederlaag dateert van 11 november 2023 thuis tegen Velocitas. HZVV bleef voor de derde keer op rij ongeslagen en leed op 16 december 2023 haar laatste nederlaag. HZVV is nu een maand vrij en oefent tegen Hulzense Boys (8 februari), Alcides (15 februari) en WVF (24 februari).

PKC ’83-HZVV 0-3 (0-1)
29. Gabriël Fernando 0-1, 65. Gabriël Fernando 0-2, 90. Yoran Popovic 0-3.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Fernando, Wijma; Mulder, Valente, Hup; Dzemidzic, Popovic, Van Rooijen.