HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV boekt een belangrijke zege op d’ Olde Veste ‘54

‘Ik heb een onverzettelijk HZVV gezien’

Steenwijk – HZVV heeft bij hekkensluiter d’ Olde Veste ’54 een belangrijke 1-3 overwinning geboekt. HZVV had de drie punten dringend nodig in de strijd om de gevarenzone te verlaten. Vlak na rust leek HZVV na 0-2 de zege al binnen te hebben, maar na een uur werd het nog spannend na de 1-2. Een succesvolle counter via Kelly Joao zorgde voor opluchting, waardoor HZVV verder afstand nam van de rode lantaarndrager.

Harold Brunsting en Jaap Scholing maken het seizoen als trainers bij HZVV af en als Harold Brunsting niet aanwezig is, zal Rob van der Sleen Scholing bijstaan. Jaap Scholing noemde de winst bij d’ Olde Veste ’54 een zakelijke overwinning. ,,In de eerste helft hebben we zeer matig gevoetbald,” kijkt hij terug. ,,Iets te snel uit de discipline en zeer slordig aan de bal. Het belang van de wedstrijd speelde misschien wel mee. De eerste fase van de tweede helft tot de 0-2 was heel behoorlijk van ons. Veel safer in balbezit en veel langer aan de bal. Daarna gaan zij anders spelen en komen we wel wat onder druk te staan. Na de 1-2 maken we gelukkig heel snel uit een goede counter de 1-3 en is de wedstrijd gespeeld. Ik heb een onverzettelijk HZVV gezien. Misschien niet zo goed spelen als we kunnen, maar wel bereid om samen de punten te pakken.”
De wedstrijd begon met een vervelende botsing tussen Juules Kwant en HZVV-doelman Rodney Rosink, die minutenlang verzorgd moest worden, maar kon wel verder. Het zat HZVV in de beginfase mee, want het eerste gevaar leverde direct de voorsprong op. Na een voorzet van Sander Dzemidzic kopte Jason Huisman de bal onfortuinlijk langs zijn eigen doelman. De thuisclub viel aan, maar HZVV was in de tegenaanval dreigender en kreeg kansen via Pim de Jonge en Kelly Joao. De thuisploeg was meer aan de bal en HZVV liet de hekkensluiter het spel maken, maar gaf weinig weg. Alleen spits Davy Kuurman was een keer dreigend, maar echte doelrijpe kansen kreeg d’ Olde Veste niet. HZVV deed te weinig met de ruimte achter de laatste linie van de gastheren en was in de passing te vaak te slordig.
Voortvarend
De gasten kwamen na rust sterk uit de kleedkamer en pakten direct het initiatief. Een schot van Kelly Joao redde doelman Tom Holleboom en invaller Harry Bakker schoot naast. Acht minuten na rust vergrootte HZVV via een fraaie treffer de voorsprong. Na een corner kopte Alex Zomer de bal voor de voeten van Sander Dzemidzic en knalde het leer in het dak van het doel. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar de thuisclub vocht zich terug via een kopbal van invaller Tom Kisjes, waardoor d’ Olde Veste aandrong en HZVV ver terug moest. Een kwartier voor tijd zorgde een counter van HZVV voor de daadwerkelijke beslissing. Op de middenlijn passeerde Kelly Joao Leon Hertong en vervolgens doelman Holleboom en zorgde bij HZVV voor opluchting: 1-3. De thuisploeg drong aan en raakte de paal en de lat, maar de gasten bleven overeind en pakten drie hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. De ploeg bleef voor de derde keer op rij ongeslagen en zaterdag wacht weer een belangrijke thuiswedstrijd tegen Flevo Boys.

d’Olde Veste ’54-HZVV 1-3 (0-1)
12. Jason Huisman (e.d.) 0-1, 54. Sander Dzemidzic 0-2, 64. Tom Kisjes 1-2, 74. Kelly Joao 1-3. Scheidsrechter: van Dijk. Geel: Hup, Rosink, Dzemidzic, Valente (HZVV). Spijker (Olde Veste).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Ballast, Mulder (75. Wijma); Valente, ten Brinke, Hup, de Jonge (46. Bakker); Joao (75. Hoogeveen), Dzemidzic (88. Van Dalen).