HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV bereikt volgende bekerronde

Stadskanaal – HZVV heeft de eerste knock outronde van het bekertoernooi bereikt door een 1-2 zege op eersteklasser Stadskanaal. HZVV speelde een moeizame wedstrijd, waarin het veel moeite kende met de defensief spelende thuisclub. Na een 1-1 ruststand was HZVV na rust de betere ploeg, maar kreeg weinig uitgespeelde kansen. De treffer van laatste man Alex Zomer leverde HZVV een kwartier voor tijd de verlossing en de 1-2 winst op.

HZVV moest het doen zonder Jesse van Dalen, Jens van Rooijen, Tim Riksman en Yoran Popovic. HZVV was de hele wedstrijd meer in balbezit, want Stadskanaal liet HZVV het spel maken en gokte op de counter. Na een kwartier was de eerste kans voor Jeffrey Bakker, maar doelman Rosink bracht prima redding. HZVV had moeite een gaatje te vinden in de hechte defensie van de thuisclub. Gabriël Fernando was dichtbij de 0-1, maar zijn schot pareerde doelman Royce Geerlings goed. Na een half uur kwam HZVV op voorsprong. Een voorzet van Sander Dzemidzic tikte Tim Mulder vrijstaand bij de tweede paal binnen. Stadskanaal gokte op de counter en spits Jeffrey Bakker was dichtbij de gelijkmaker, maar hij kopte net naast. Even later stond het alsnog 1-1 na een combinatie door het midden, die door topscorer Leon Bos werd afgerond. Een fikse tegenvaller voor HZVV dat even van slag was. Pas vlak voor rust werd HZVV weer gevaarlijk via Lorenzo Valente, Tim Mulder en Alex Zomer, maar Stadskanaal bleef overeind.
Na rust was HZVV heer en meester en kwam Stadskanaal nauwelijks meer over de middenlijn. Alex Zomer zorgde voor veel gevaar door een knappe kopbal, maar doelman Geerlings redde knap. Als de thuisclub counterde werd het ook dreigend. HZVV kwam goed weg na kansen voor Wessel Klijnstra en Omar Mohammad, wiens kopbal door Lorenzo Valente van de doellijn werd gekopt. Na opnieuw een kopbal van Zomer, die opnieuw gepakt werd, nam HZVV een kwartier voor tijd de leiding. Gabriël Fernando zette vanaf links voor en Alex Zomer tikte de bal in de rechter hoek. HZVV was daarna oppermachtig, maar werd eigenlijk alleen door Levi Mugabe dreigend, maar zijn inzet was een prooi voor Geerlings. HZVV-trainer Bram Freie was blij met de derde winst op rij, maar was niet tevreden over het vertoonde spel. ,,Het was niet hoogstaand wat we lieten zien. Stadskanaal zakte ver in en gokte op de counter. De eerste minuten waren prima met direct twee kansjes. Gedurende de eerste helft werden we steeds slordiger. We maakten nog wel de 1-0 door Tim Mulder na een goede voorzet van Sander Dzemidzic. Na slap ingrijpen op het middenveld en een snelle counter van Stadskanaal werd het al snel weer 1-1. Wij hadden wel veel balbezit en maakten het spel, maar het was niet goed genoeg van onze kant. In de tweede helft waren we de bovenliggende partij, maar echt veel kansen hebben we niet kunnen creëren. De goal van Alex Zomer was terecht en daarna zijn we niet meer in de problemen geweest. Bij Stadskanaal was de koek op en konden we het simpel uitspelen. We eindigden met drie jongens die nog in jo19 mogen spelen namelijk: Bram Otten, Noël van der Sleen en debutant Niek Schregardus.”

Stadskanaal-HZVV 1-2 (1-1)
27. Tim Mulder 0-1, 36. Leon Bos 1-1, 75. Alex Zomer 1-2. Scheidsrechter: Wolthof. Geel: Valente, Wijma, Hup (HZVV).
HZVV: Rosink; Zomer, Ballast (65. De Jonge), Fernando, Wijma; Mulder, Hup, Valente (86. Otten), Sijtsma (75. Vd Sleen); Dzemidzic (65. Mugabe), Simons (86. Schregardus).