HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV bereikt tweede bekerronde

Eersteklasser toont zich erg effectief bij Rouveen

Rouveen – HZVV heeft de tweede bekerronde bereikt door een 1-4 zege bij zaterdag derdeklasser Rouveen. De ruime zege doet vermoeden dat HZVV een gemakkelijke avond beleefde, maar dat was niet het geval. Na 0-2 lieten de gasten Rouveen terugkomen tot 1-2, waarna de thuisclub nog twee kansen op de gelijkmaker liet liggen. In de slotfase maakte HZVV het verschil, waardoor het zich zeer effectief toonde.

HZVV, dat Alex Zomer en Jan Hup miste, was volgens verwachting de betere ploeg. HZVV had de bal en Rouveen wachtte af en gokte op de counter. Verdedigend stond Rouveen goed, want het gaf eigenlijk niet veel meer kansen weg dan waaruit de treffers vielen. HZVV wilde een vroege treffer en kreeg die na zeven minuten. Yoran Popovic kopte de bal voor de voeten van Jorn Ballast, die doelman Daan Kattenberg passeerde. HZVV nam weinig risico en speelde de bal soms heel lang rond in de eigen gelederen. Rouveen verdedigde compact en gaf weinig ruimte weg. Na een half uur profiteerde Yoran Popovic van een fout van Rouveen. De spits onderschepte een foute terugspeelbal, waarna hij vrij op Kattenberg kon aflopen en scoorde. Na de 0-2 leek de eenzijdige wedstrijd vroegtijdig beslist. Dat bleek een misvatting, want nog geen vijf minuten later knalde Rowan Trompetter de 1-2 binnen. Even later kwam HZVV goed weg toen Yannick Lier vrij voor Van Goor tegen de paal schoot. Daarna bleef HZVV even slordig, maar verdere schade bleef voor het rustsignaal uit. Vlak voor rust brak Yoran Popovic door, maar werd neergelegd, maar rood bleef tot veler verrassing uit.
Ook na rust kende HZVV te weinig rust aan de bal en verloor teveel duels. Rouveen speelde met vijf verdedigers en aanvallend kon HZVV weinig gevaar stichten. De felle thuisclub kreeg na de thee één kans via Marcel Tiemes, maar doelman Damyan van Goor voorkwam een blamage. In de slotfase gooide Rouveen alles op de aanval en daar profiteerde HZVV twee keer van. Na een uittrap van Damyan van Goor tikte invaller Jens van Rooijen de bal langs Kattenberg, waardoor de wedstrijd beslist was. Daarmee toonde HZVV zich zeer effectief, want het was eigenlijk de eerste echte kans na rust. Op slag van tijd maakte Gabriël Fernando er ook nog 1-4 van na goed aangeven van Dan de Jonge.
HZVV-trainer Bram Freie was blij dat zijn ploeg in de koker mag voor de tweede ronde, maar over het spel kon hij moeilijk tevreden zijn. ,,Het was een matige wedstrijd van onze kant. De tweede helft was van een bedenkelijk niveau. We creëerden nauwelijks echte kansen en Rouveen was zelfs een keer dichtbij de 2-2, maar Damyan redde knap. In de slotfase moest Rouveen wat meer van eigen helft komen en maakte Jens de 1-3 en Gabriël de 1-4 na een prachtige assist van Dan de Jonge.” Freie was zeer verbaasd over enkele beslissingen van scheidsrechter Sarah Anna Brinkkemper. ,,Tom Simons werd in de eerste helft alleen voor de keeper neergehaald in het strafschopgebied, maar kreeg geen penalty, onbegrijpelijk. Daarna maakte de keeper van Rouveen hands buiten het strafschopgebied toen Sander Dzemidzic alleen op hem afging. De scheidsrechter floot niet en dus weer geen doelpunt. Even later ging Yoran alleen op het doel af en werd doorgebroken onderuit gehaald. De scheidsrechter gaf een vrije trap en geel, waar dat rood had moeten zijn.”

Rouveen-HZVV 1-4 (1-2)
7. Jorn Ballast 0-1, 32. Yoran Popovic 0-2, 37. Rowan Trompetter 1-2, 86. Jens van Rooijen 1-3, 90. Gabriël Fernando 1-4. Scheidsrechter: mevr. Brinkkemper.
HZVV: Van Goor; Riksman, Ballast, Wijma, Fernando; Mulder, Valente, Mugabe (76. Van Rooijen); Simons (62. Sijtsma), Popovic, Dzemidzic (62. De Jonge).