HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV behaalt knappe zege bij AZSV

AZSV

AALTEN – HZVV heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen met 0-2 gewonnen bij AZSV. De ploeg van trainer Rick Mulder toonde zich zeer effectief en had weinig kansen nodig om twee treffers te maken. De eerste helft was vrij gelijkwaardig, waarna AZSV na rust meer in balbezit was. HZVV liet AZSV het spel maken en counterde naar een 0-2 zege via doelpunten van Sander Dzemidzic en invaller Maurice Tinholt.

Alex Zomer en Jan Hup waren na een schorsing weer van de partij, maar Lorenzo Valente en Kelly Joao waren geblesseerd. In het eerste kwartier gebeurde er weinig zonder kansen voor beide ploegen. Daarna leverde de eerste kans voor AZSV een treffer van Rik van der Eerden op, maar werd wegens buitenspel afgekeurd. Kort daarna had HZVV pech dat Pim de Jonge wegens een blessure vervangen moest worden. Dinand de Vries viel na 22 minuten al in, maar viel na rust ook weer geblesseerd uit. De eerste kans van HZVV leverde wel een treffer op. Jan Hup stuurde Sander Dzemidzic weg, die vrij voor doelman Jasper te Kolste geen fout maakte. In de slotfase van de eerste helft schoot Jan Hup naast, maar zorgde AZSV voor meer dreiging, maar doelman Rodney Rosink en de defensie met de in de lucht heersende Alex Zomer als rots in de branding hielden het doel schoon. Vlak na rust moest Rosink direct al gestrekt naar de hoek na een kopbal van Rik van der Eerden en dat was een knappe redding. AZSV schroefde het tempo iets op en joeg op de gelijkmaker. HZVV moest vooral tegenhouden en vooral Alex Zomer kopte veel voorzetten weg. De gasten hadden geluk dat een schot van de thuisclub op de lat ketste. AZSV kon geen gat vinden in de hechte defensie van de gasten, die zo nu en dan dreigend konden worden. Een schot van Noah ten Brinke vloog over en later schoot HZVV op de lat. De bezoekers verdedigden de voorsprong met verve. Rodney Rosink bracht uitstekend redding na een ziedend schot van Niek te Veluwe. In de slotfase kwam HZVV steeds vaker onder de druk van AZSV vandaan en kreeg ook kansen. Vlak voor tijd werd invaller Maurice Tinholt de gevierde man toen hij zijn directe tegenstander opzij zette en Jasper te Kolste kansloos liet. Daarmee was de wedstrijd beslist. Het had niet veel gescheeld of Jesse van Dalen had zelfs de 0-3 gescoord, maar zijn schot ging maar rakelings naast. Door de knappe zege steeg HZVV naar de zevende plaats.

HZVV-trainer Rick Mulder genoot vooral van het vele verdedigende werk dat zijn ploeg moest leveren. ,,In de beginfase van de wedstrijd hadden we moeite met het spel van AZSV. Ze speelden op een hoog tempo en wilden snel een openingstreffer forceren. Die viel ook, maar werd afgekeurd. Ik vind dat we daarna wat meer grip kregen en gevaarlijk werden in de counter. Dit resulteerde in een prima goal. AZSV was niet meer zo gevaarlijk als in de beginfase. In de tweede helft heb ik genoten van de verdedigende arbeid en de wil om als team te winnen. Rodney redt ons twee keer fantastisch, maar verder komt AZSV eigenlijk alleen tot voorzetten. In de eindfase maken we de 0-2 en gaven daarna niets meer weg. Als trainer kun je ook genieten wanneer er vooral verdedigend werk geleverd moet worden. Dat deden we erg goed en wanneer de counters dan ook erg dreigend zijn, dan valt het de goede kant op.”

AZSV-HZVV 0-2 (0-1)
26. Sander Dzemidzic 0-1, 86. Maurice Tinholt 0-2. Scheidsrechter: Delsink. Geel: Zomer, Hup, Wijma (HZVV), Rensink (AZSV). Toeschouwers: 200.

HZVV: Rosink; Lambers, Zomer, Manusiwa, Wijma; Sijtsma, de Jonge (22. De Vries, 62. Euromkui), van Dalen, Hup; Dzemidzic (81. Tinholt), ten Brinke.

Man van de wedstrijd: Rodney Rosink