HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV begint nieuwe jaar met gelijkspel tegen WV-HEDW

Hoogeveen – HZVV is het nieuwe jaar met een 1-1 gelijkspel tegen debutant WV-HEDW begonnen. De thuisclub benutte een van de weinige kansen voor rust. Heel lang leek HZVV een kostbare 1-0 zege te behalen, maar vlak voor tijd viel toch de gelijkmaker. In de slotfase kregen de gasten de beste kansen, waardoor uiteindelijk het gelijke spel een terechte uitslag was.

Trainer Jaap Scholing, die samen met oud-HZVV-er Rob van der Sleen de coaching deed, vond het lastig aan te geven of hij nu blij moest zijn met een punt. ,,Dat is een lastige inderdaad. Ik vind dat we 60-70 minuten heel dominant en goed hebben gespeeld. Voetballend beter dan de tegenstander. In de eerste helft hadden we geluk dat we niet met 0-1 achter komen door een vrije bal op de lat. Binnen een aantal minuten juist op 1-0. Na zo’n 65 minuten zitten we er doorheen en mogen we gelukkig zijn met 1-1 uiteindelijk. Neemt niet weg dat Harry Bakker 2-0 kan maken. Als die erin gaat winnen we, dus vanuit dat oogpunt baal ik van een punt, maar in de eindfase hebben we geluk dat het niet 1-2 wordt en ben je blij met een punt. Al met al een terechte uitslag.”

HZVV miste Jan Hup wegens een schorsing en Lorenzo Valente wegens een blessure. Voor de wedstrijd werd Noah ten Brinke gehuldigd voor 100 wedstrijden in HZVV 1. In de eerste twintig minuten namen beide ploegen weinig risico en was het tempo laag. Na krap een half uur leefde de wedstrijd ineens op. Ashraf Azzouz knalde een vrije bal op de lat en daar kwam HZVV goed weg. Nog geen minuut later lag de bal in het doel van WV-HEDW na een knappe aanval. Kelly Joao schoot na een één-tweetje met Harry Bakker het leer in de verste hoek. Daarmee benutte HZVV haar eerste kans van de wedstrijd en toonde zich daarmee uiterst effectief. HZVV had de wedstrijd onder controle en was vlak voor rust dichtbij de 2-0, maar inzetten van Alex Zomer en Kelly Joao werden geblokt. Na rust zocht HZVV gretig de 2-0 en koos voor de aanval, terwijl de gasten op een counter gokten. Na een uur kreeg WV-HEDW langzaam de overhand en drukte HZVV terug op eigen helft. De gasten kregen via Steven Knijnenburg en Rida Najib goede kansen, maar HZVV-doelman Rodney Rosink hield zijn ploeg knap op de been. Heel zelden kwam HZVV er uit en kreeg uit een uitval een grote kans via Harry Bakker. Hij kapte een verdediger uit en krulde de bal langs doelman Dion Thomas naast het doel. Dat was de kans voor HZVV om de winst veilig te stellen. WV-HEDW domineerde de partij en HZVV beperkte zich vooral tot tegenhouden. Dat ging lang goed, maar acht minuten voor tijd vond Tim Correia toch een gaatje en schoot via Rosink raak. De bezoekers roken bloed en gingen op jacht naar meer. HZVV moest ver terug en had in blessuretijd geluk dat WV-HEDW op de lat kopte. Achteraf overheerste bij HZVV het gevoel dat 1-1 een terechte uitslag was.

HZVV-WV-HEDW 1-1 (1-0)
29. Kelly Joao 1-0, 82. Tim Correia 1-1.
Scheidsrechter: Spoon.
Geel: ten Brinke, Wijma, Riksman (HZVV).
HZVV: Rosink; Riksman (86. Lambers), Zomer, Manusiwa, Mulder; ten Brinke, de Jonge, Ballast (76. Van Dalen); Joao, Dzemidzic, Bakker (76. Wijma)