HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV begint met nederlaag tegen Pelikaan S

Hoogeveen – HZVV is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 2-3 nederlaag tegen vierde divisionist Pelikaan S uit Oostwold. De thuisclub begon uitstekend en kreeg in het eerste half uur genoeg kansen op een ruime voorsprong. In plaats daarvan stond het bij rust 0-1. Na rust liepen de gasten uit naar 1-3, waarna het bij 2-3 nog even spannend werd, maar daar bleef het bij.

HZVV kreeg vorige week met een enorme tegenslag te maken, want Jesse van Dalen liep op de training een zware blessure op. Het vermoeden is dat hij zijn kruisbanden heeft gescheurd. Ook de nieuwelingen Tom Simons en Jens van Rooijen waren nog niet fit genoeg om te spelen. In de basis begonnen de nieuwkomers Yoran Popovic, Gabriël Fernando en Guus Sijtsma wel. HZVV startte de wedstrijd voortvarend tegen de kersverse vierde divisionist, die verre van compleet aantrad, want de gasten misten zeven spelers. Het eerste half uur was helemaal voor HZVV dat kans op kans kreeg, maar het benutten van kansen was een probleem. Zo waren er mogelijkheden voor Sander Dzemidzic, Yoran Popovic, Lorenzo Valente, Alex Zomer en Tim Mulder, maar Pelikaan S kwam met de schrik vrij. Het mocht een wonder heten dat het na een half uur nog 0-0 stond. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf kantelde het duel en werd Pelikaan S voor het eerst echt gevaarlijk. Vooral de 34-jarige Omar Kavak kreeg enkele kansen en hij was het ook die vlak voor rust zijn ploeg op een 0-1 voorsprong bracht. De nieuwe HZVV-trainer Bram Freie uit Nijverdal was tevreden over de  start van zijn ploeg. ,,Ik heb het eerste half uur een sterk HZVV gezien,” zegt hij. ,,Met name in de eerste twintig minuten waren we continu op de helft van Pelikaan S te vinden en kregen we een kans of zes of zeven, denk ik. Met daarbij een paar prima aanvallen. Daar moeten er eigenlijk gewoon minimaal drie van in, jammer dat we onszelf niet belonen. In het laatste kwartier voor rust kreeg Pelikaan S meer grip op de wedstrijd en scoorden ze direct uit hun eerste echte mogelijkheid.”
HZVV startte de tweede helft sterk en al na een minuut was de achterstand goed gemaakt. Nieuweling Levi Mugabe zette vanaf rechts voor en Wim van Bavel tikte de bal zwaar onder druk van Sander Dzemidzic in eigen doel. Het eerste kwartier was HZVV de betere ploeg en kreeg wat kansjes op een voorsprong, maar de koelbloedigheid en de scherpte waren er nog niet helemaal. Na een uur wisselde Freie vijf spelers en daarna kwam Pelikaan S iets beter in de wedstrijd. De van WVV overgekomen Kymani Jacobs raakte de paal en een kopbal van Jan Hooiveld rolde net naast. Aan de andere kant miste Sander Dezmidzic een grote kans na een fraaie aanval via Tim Mulder en Lars Mulder. Tien minuten voor tijd kwam Pelikaan S vrij onverwacht op 1-2 via Jan Hooiveld. Na een corner tikte hij tussen vier HZVV-ers in de bal langs Rodney Rosink. Kort daarna had Sander Dzemidzic tot twee keer toe de kans op de gelijkmaker, maar hij miste. In plaats van 2-2 werd het 1-3 na een counter, die door Kymani Jacobs werd afgerond. In de slotfase deed HZVV iets terug via een strafschop na een handsbal van Danny Harms. Vanaf elf meter maakte Sander Dzemidzic geen fout. Jacobs sloot de wedstrijd af met een levensgrote kans op 2-4, maar vrij voor Rosink mikte hij naast. Bram Freie was ondanks de nederlaag best tevreden. ,,In de tweede helft waren we het eerste deel bovenliggend, maken direct de 1-1 en hadden we kansen op de voorsprong. In de laatste fase  werd het rommelig van beide kanten, vermoeidheid aan beide kanten en werden de ruimtes groot. Pelikaan S ging hier beter mee om, door er twee te maken en wij maar één. Ik vind de uitslag niet terecht gezien het veldspel en de kansenverhouding. Voor ons was dit een zeer nuttige oefenwedstrijd, waarin ik goede en minder goede dingen heb gezien, waar we de komende weken weer mee aan de slag gaan.”

HZVV-Pelikaan S 2-3 (0-1)
42. Omar Kavak 0-1, 46. Wim van Bavel (e.d.) 1-1, 81. Jan Hooiveld 1-2, 83. Kymani Jacobs 1-3, 85. Sander Dzemidzic (strafschop) 2-3. Scheidsrechter: Gils.
HZVV: Rosink; Riksman (60. L. Mulder), Zomer, Wijma (60. Timmerman), Fernando (60. Ballast); T. Mulder (36. Mugabe), Valente, Sijtsma (60. Otten), Hup; Popovic (60. T. Mulder), Dzemidzic.