HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV aan kop na monsterzege op WKE ‘16

Hoogeveen – HZVV heeft ondubbelzinnig revanche genomen op WKE ’16 na de pijnlijke 7-2 nederlaag eerder in Emmen. Een oppermachtig en sterk HZVV versloeg WKE ’16 met groot machtsvertoon met maar liefst 8-0. HZVV kreeg zo’n 25 kansen en met iets meer precisie hadden de dubbele cijfers gehaald kunnen worden. WKE ’16 stelde daar slechts één goede kans tegenover.

Door de 1-0 nederlaag van Oranje Nassau nam HZVV de koppositie in en beleefde het op alle fronten een goede dag. HZVV-trainer Bram Freie was uiteraard zeer tevreden over de monsterscore in de Drentse derby. ,,Dit was een mooie revanche. Ik ben blij dat we de nederlaag in Emmen recht hebben kunnen zetten met deze monsterzege. Ik denk dat de uitslag zeker niet geflatteerd is en dat de dubbele cijfers met gemak gehaald hadden kunnen worden.” HZVV, dat Hup en Fernando wegens blessures nog miste, kende een uitstekende start. Binnen zes minuten schiep HZVV zich al vier levensgrote kansen. Na 30 seconden was Sander Dzemidzic al dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal ging net over. Een minuut later brak Jens van Rooijen over links door en bood spits Yoran Popovic een niet te missen kans en tikte de bal langs invaller-doelman Jan Wolters. WKE werd overrompeld en een gretig startend HZVV wilde direct afstand nemen. Doelman Jan Wolters moest handelend optreden na een fraaie volley van Jens van Rooijen en deed dat goed. Even later miste Yoran Popovic een voorzet van Tim Riksman maar net. Na een kwartier was het opnieuw raak en opnieuw was hetzelfde tandem van de 1-0, betrokken bij de tweede treffer. Jens van Rooijen passeerde Damiën Zwikker en zette voor, waarna Yoran Popovic de bal binnen knalde. Aan de andere kant kreeg WKE haar eerste en enige kans van de wedstrijd. Na een mooie combinatie tussen Henk Bakker en Mike Duinkerken stifte Duinkerken het leer over HZVV-doelman Rodney Rosink, maar naast het doel. Daarna was HZVV weer heer en meester en Sander Dzemidzic verscheen vrij voor Wolters, maar strandde op de doelman. HZVV zette direct druk, waardoor WKE al in een vroegtijdig stadium de bal weer kwijt was. Na 25 minuten moest Tom Simons wegens een hamstringblessure het veld al verlaten en Jorn Ballast was zijn vervanger. Tim Mulder nam zijn vertrouwde plaats als rechtsbuiten weer in. Na een half uur drukte HZVV haar suprematie in een derde treffer uit. Lorenzo Valente schoot vanaf de rand van het strafschopgebied nummer drie in de touwen. Even later was Tim Mulder de doelpuntenmaker na een voorzet van Jens van Rooijen. Twee minuten later was Tim Mulder opnieuw succesvol en bracht de ruststand op 5-0. Bram Freie genoot van zijn ploeg in de eerste helft. ,,Onze start was natuurlijk geweldig. Na de 2-0 werd het een echte voetbalshow. Geweldige aanvallen werden op de mat gelegd en er werden goede goals gemaakt. Het enige smetje op de prachtige eerste helft was het uitvallen van Tom Simons.”

Tweede helft

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en zocht HZVV naar meer treffers. WKE ’16 zakte in en probeerde de schade zo draaglijk mogelijk te houden. Na zeven minuten in het tweede bedrijf lag nummer zes al achter doelman Jan Wolters. Brian Haak leverde een te korte terugspeelbal af, waarvan Sander Dzemidzic profiteerde en de 6-0 binnen tikte. Het krachtsverschil was erg groot en WKE kwam nauwelijks meer over de middenlijn. Toch duurde het een kwartier totdat HZVV de voorsprong kon vergroten. Tim Riksman was Mike Duinkerken in een duel te slim af en knalde de zevende treffer in het roodwitte net. Daarna kreeg HZVV binnen een paar minuten vier goede kansen via Yoran Popovic (lat), Jens van Rooijen en Sander Dzemidzic, maar verdere schade bleef WKE bespaard. Een kwartier voor tijd bracht Yoran Popovic de 8-0 op het scorebord en dat betekende zijn derde treffer. In de slotfase kreeg HZVV nog twee kansen via Sander Dzemidzic en Tim Mulder, maar de dubbele cijfers werden niet gehaald. ,,In de tweede helft probeerde WKE de stand te beperken en zakte ver in,” zegt Freie. ,,We konden er nog drie goals bij maken en ook in de tweede helft speelden we bij vlagen goed voetbal. Mooi dat talentvolle spelers als Dan de Jonge en Noël van der Sleen weer speelminuten maakten en dat Lars Mulder vanuit het tweede elftal zijn debuut kon maken. We laten de laatste weken zien in uitstekende vorm te verkeren. Achterin zijn we ontzettend stabiel en voorin zijn we dodelijk. Deze lijn moeten we doortrekken. Hopelijk kunnen we de ongeslagen reeks van negen wedstrijden volgende week weer een vervolg geven tegen GVAV Rapiditas. Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog lang niet.”

HZVV-WKE ’16 8-0 (5-0)
2. Yoran Popovic 1-0, 14. Yoran Popovic 2-0, 29. Lorenzo Valente 3-0, 37. Tim Mulder 4-0, 39. Tim Mulder 5-0, 52. Sander Dzemidzic 6-0, 65. Tim Riksman 7-0, 76, Yoran Popovic 8-0. Scheidsrechter: Plat. Geel: Zeqiri, Brink (WKE ’16).
HZVV: Rosink; Riksman (80. Mulder), Zomer, Wijma, Mulder; Valente (80. vd Sleen), Sijtsma (70. De Jonge), Dzemidzic; van Rooijen, Popovic, Simons (25. Ballast).