HZVV meer dan voetbal alleen

Hoofdtrainer Rick Mulder stopt na dit seizoen bij HZVV

Rick Mulder

Rick Mulder stopt, ondanks een doorlopend contract, na dit seizoen als hoofdtrainer van HZVV. Hij heeft dit vanavond bekendgemaakt aan de spelersgroep, nadat hij vorige week de clubleiding al op de hoogte had gebracht van zijn besluit.

Rick Mulder is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van de club uit Hoogeveen. Daarin blijven de resultaten tot dusverre achter bij het verwachtingspatroon, want na 11 wedstrijden neemt HZVV met slechts 8 punten een bescheiden klassering in op de ranglijst van de 4e divisie B. Afgelopen zaterdag werd ongelukkig met 1-2 verloren van AZSV.

De trainer laat in een reactie weten dat zijn besluit om na dit seizoen te stoppen niets te maken heeft met de tegenvallende resultaten. ‘Nee, zeker niet. Het is een gevoelskwestie. Het zit ons dit seizoen gewoon niet mee. We spelen ook afgelopen  zaterdag weer een prima wedstrijd, maar laten te veel kansen liggen en hebben daarbij ook pech. Ik ben ervan overtuigd dat het goed komt. Wanneer we er met elkaar net zoveel energie in blijven stoppen als de afgelopen weken moet het een keer onze kant op vallen.’

Rick Mulder wil in stijl afscheid nemen en geeft aan het nog steeds goed naar zijn zin te hebben bij de club. ‘Ik wil alleen voorkomen dat je achteraf misschien moet vaststellen dat het een jaar te lang is geweest. Dat zou jammer zijn.’

Hij gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en HZVV zal de ontstane vacature van hoofdtrainer zo zorgvuldig mogelijk gaan invullen. Assistent-trainer Jaap Scholing blijft volgend seizoen gewoon in dienst van de Hoogeveense club. Ook hij heeft een doorlopend contract.

Terug