HZVV meer dan voetbal alleen

Henk Zantingh overleden

kaars

Op 78-jarig leeftijd is Henk Zantingh afgelopen maandag overleden. Henk was ernstig ziek. Velen kennen Henk uit het verleden en dan vooral als partner van oud-penningmeester Erna Zantingh. Erna kwam uit de fanatieke HZVV-familie Wobben en was een zus van onze Frans.

Henk en Erna runden jaren een bedrijf wat horeca-faciliteiten leverden (HZ Horeca). Vanuit de familie werden ze steeds meer bij HZVV betrokken. Erna trad toe tot het bestuur en in huis was het één en al HZVV. Henk en Erna waren enorm actief bij de HZVV-fietsvierdaagse-commissie die jarenlang veel geld voor HZVV verdiende. Geld waar in 1996 een nieuw clubgebouw van kon worden neergezet.

Samen waren ze zó HZVV-minded dat ze de sterspeler Cyriaque Ben Assambo maanden in huis haalden omdat hij anders naar een AZC in het westen zou worden verplaatst.

De laatste jaren zagen we Henk vooral bij wedstrijden van HZVV-1, uit en later vooral thuiswedstrijden was hij erbij! Verder besteedde hij tijd aan zijn kinderen en kleinkinderen in Nederland en de USA. Ook was Henk een groot liefhebber van de golfsport geworden.

De afgelopen jaren streed de altijd glimlachende Henk tegen kanker. Een strijd die hij in 2013 bij zijn geliefde Erna van dichtbij had meegemaakt. Op 29 augustus 2022 moest Henk deze strijd staken.

Zijn begrafenis is vrijdag 2 september 2022 om 9.45 uur op begraafplaats in Fluitenberg. Boven zijn rouwkaart staat ‘Liefde houdt niet op waar het leven eindigt’. We zullen Henk als trouwe supporter en HZVV-er gedenken. Vanuit HZVV wensen wij de familie Zantingh en de familie Wobben veel sterkte.

Wilt u een kaart sturen?
Het correspondentieadres is: Schelde 94, 7908 HM Hoogeveen

Terug