HZVV meer dan voetbal alleen

Gretig HZVV laat VKW kansloos

‘Het was een volledig terechte overwinning’

Hoogeveen – HZVV heeft zich goed hersteld van de 5-2 nederlaag tegen WVV. Tegen zondagclub VKW was HZVV het eerste uur heer en meester en was met een 3-0 ruststand zelfs nog genadig voor de gasten. Het eerste kwartier na rust scoorde HZVV nog twee keer, waarna het de teugels liet vieren, waardoor VKW nog een eretreffer kon maken. De vreugde was groot bij HZVV na de 5-1 winst, want na de vierde zege steeg de ploeg naar de derde plaats.

HZVV-trainer Bram Freie was zeer tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Al met al denk ik dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld. Met name het eerste uur. Ook het laatste half uur waren we de bovenliggende partij en werd onder andere een doelpunt van Gabriël Fernando ten onrechte afgekeurd en maakte VKW nog een eretreffer uit een buitenspelsituatie. Een volledig terechte overwinning, die zo maar hoger had uit kunnen vallen.”
HZVV begon in een hoog tempo en trok direct het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde meteen in kansen voor Yoran Popovic en Alex Zomer, die zijn 150ste wedstrijd in HZVV 1 speelde. VKW moest direct ver terug en kwam nauwelijks van de eigen helft af. HZVV kreeg haar vroege treffer al na elf minuten en dat was een zeer curieus doelpunt. Nadat schoten van Yoran Popovic, Sander Dzemidzic en Lorenzo Valente werden geblokt door de VKW-defensie schoot Jan Hup de vijfde inzet op rij via de binnenkant van de lat schitterend binnen. Het gretige HZVV gaf VKW geen centimeter ruimte en geen tijd te combineren. Het werd een belegering van het doel van Martijn Mulder, die na 23 minuten opnieuw kansloos was na een schot in de hoek van Jan Hup. Doelman Martijn Mulder moest handelend optreden na een schot van Tim Riksman en een schot van Sander Dzemidzic werd geblokt.
Na een half uur maakte Yoran Popovic er al 3-0 van na een foutje van Mulder, die een schot los liet. VKW werd twee keer dreigend via Anjo Willems en Matthijs Verheul, die uitstekend werd geblokt door Jan Hup. Ook daarna waren er nog kansen op meer treffers voor de gretige thuisclub, maar de rust ging in met een 3-0 stand en daar mocht VKW nog best blij mee zijn.

Tweede helft

In het eerste kwartier na rust drukte HZVV haar overwicht in nog twee treffers uit. Al na een minuut zette Jan Hup vanaf links goed voor en Tim Mulder tikte bij de tweede paal de 4-0 binnen. Daarna verscheen Werner Wijnholds oog in oog met HZVV-doelman Rodney Rosink, die de hand maar net aan de bal kon zetten en dat bleek net genoeg. Aan de andere kant zette de goed spelende Lorenzo Valente Sander Dzemidzic vrij voor Mulder en de spits schoof het leer in de rechter hoek. Even dreigde een monsterscore en HZVV bleef ook wel de betere ploeg, maar nam wat gas terug, waardoor VKW via Leon Santema tegen kon scoren. Freie wisselde vijf spelers en alleen invaller Jens van Rooyen was dichtbij de zesde treffer, maar hij schoot naast. Er heerste tevredenheid alom na de dik verdiende zege, waardoor de kater van vorige week weggespoeld is. Zaterdag wacht opnieuw een soortgelijke lastige uitwedstrijd bij WKE ’16. HZVV-trainer Bram Freie was tevreden over de ruime zege en ook over het vertoonde spel. ,,Ik vond wel dat we de eerste paar minuten wat slordig begonnen. Daarna was er een hele sterke fase waarin we VKW ver terug drongen en drie goals maakten. Dat hadden er in deze fase meer kunnen zijn. Vlak voor rust kreeg VKW haar eerste mogelijkheid. De ruststand van 3-0 was terecht. In de tweede helft kwamen we sterk uit de kleedkamer. Het was binnen 15 minuten 5-0 en daarmee was het volledig gedaan.”

HZVV-VKW 5-1 (3-0)
11. Jan Hup 1-0, 23. Jan Hup 2-0, 32. Yoran Popovic 3-0, 46. Tim Mulder 4-0, 52. Sander Dzemidzic 5-0, 79. Leon Santema 5-1. Scheidsrechter: Beijert. Geel: Dzemidzic (HZVV).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Ballast (67. Sijtsma), Fernando; Wijma, Hup, Valente (75. Mugabe); Dzemidzic (88. Leffers), Popovic (67. Simons), Mulder (75. Van Rooyen).