HZVV meer dan voetbal alleen

Gretig HZVV geeft VKW weinig kans

‘Uitvallen Pim de Jonge is grote domper’

VKW

Hoogeveen – HZVV is het toernooi om de Offerein bokaal goed begonnen met een klinkende 6-0 overwinning op zondag eersteklasser VKW. De thuisclub was de gehele wedstrijd de betere ploeg en toonde zich vrij effectief. Na een 2-0 ruststand liep HZVV uit naar een forse zege, waarbij het VKW geen kansen toestond. Een grote domper was het uitvallen van Pim de Jonge wegens een zware knieblessure.

Na een half uur werd het even stil op het veld van HZVV toen Pim de Jonge na een duel naar de grond ging. Hij is al eens lang uit de roulatie geweest na een zware knieblessure en er werd gevreesd voor een herhaling. Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd en onderzocht. Dat voorval legde een zware deken over de wedstrijd. ,,De blessure van Pim is een grote domper,”  stelt HZVV-trainer Rick Mulder. ,,We hopen van harte dat het meevalt, maar hij voelde direct dat het niet goed was in de knie. Door zijn blessure vind ik de 6-0 helemaal niet belangrijk. Afgezien hiervan hebben we een goede wedstrijd gespeeld.”
HZVV was na een moeizame start van de voorbereiding dringend aan een zege toe en oogde vanaf het eerste fluitsignaal gretig. In een hoog tempo werd VKW geen centimeter ruimte gegund, waardoor de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van de gasten afspeelde. Na kansen voor Sander Dzemidzic en Pim de Jonge nam HZVV na een kwartier de leiding door een knap schot in de verste hoek van Sander Dzemidzic. Eventjes ebde het offensief wat weg, maar na een half uur kopte Noah ten Brinke de 2-0 binnen. VKW probeerde positief mee te voetballen, maar raakte de bal heel snel kwijt door druk zettende HZVV-ers. Na een half uur verving Jermain Baicadila de geblesseerde Pim de Jonge. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf gebeurde er weinig meer, waardoor de rust aanbrak met een 2-0 voorsprong voor HZVV. De zaterdag Hoofdklasser startte de tweede helft voortvarend, want na twee minuten bracht Noah ten Brinke met zijn tweede treffer van de wedstrijd de stand al op 3-0. Daarmee was het duel helemaal beslist. HZVV was heer en meester en VKW werd niet gevaarlijk, waardoor HZVV-doelman Rodney Rosink een rustige avond beleefde. De vraag was alleen hoe hoog de zege van HZVV uit zou vallen met in het achterhoofd het feit dat HZVV de grootste zege aller tijden in een eerder toernooi tegen VKW boekte (11-0). Nieuwkomer Walter Dias N’zasi rondde na tien minuten een voorzet van rechts knap af. Even stokte de doelpuntenproductie, maar twintig minuten later werd het 5-0. Opnieuw was het Maurice Tinholt, die een invalbeurt vlot met een treffer bekroonde. Na een voorzet van Justin Lambers tikte het jeugdige talent de bal bij de tweede paal binnen. Ook in de slotfase bleef HZVV het initiatief houden, waarbij VKW zich beperkte tot tegenhouden. Vlak voor tijd bepaalde Sander Dzemidzic de eindstand op 6-0 na een vloeiende aanval. Dinsdag speelt HZVV om 20.15 uur tegen eersteklasser Pelikaan S, dat verrassend Hoogeveen versloeg.

HZVV-VKW 6-0 (2-0)
14. Sander Dzemidzic 1-0, 27. Noah ten Brinke 2-0, 47. Noah ten Brinke 3-0, 53. Walter Dias N’zasi 4-0, 70. Maurice Tinholt 5-0, 85. Sander Dzemidzic 6-0. Scheidsrechter: Pals.
HZVV: Rosink; Riksman, Manusiwa (46. Hup), Zomer, Lambers (72. Sijtsma); Wijma, Valente, ten Brinke (78. Eiromkui), De Jonge (33. Baicadila); Dzemidzic, Dias N’zasi (61. Tinholt).