HZVV meer dan voetbal alleen

Geslaagde fietstocht op Hemelvaartsdag 

Op Hemelvaartsdag werd er bij HZVV gestart vanaf half tien voor een mooie fietstocht door de schitterende natuur van ons mooie Drenthe. Velen hadden zich aangemeld en begonnen vol goede moed aan hun tocht door de omgeving van Hoogeveen. Er waren zelfs 6 wandelaars die de tocht gebruikten als training voor de Nijmeegse Vierdaagse. Het bracht allen via Noordscheschut, Nieuweroord, Geesbrug naar de koffiestop van ” Bij Oons” in Nieuw Balinge. Hier kreeg men een heerlijke kop kofffie/thee met een lekkere plak koek en konden de fietsers ff genieten van de gastvrijheid van de familie Slomp. Weer op weg bracht de route de deelnemers richting Tiendeveen en via Siberië weer naar Hoogeveen. Dit was voor de deelnemers van de 30 km. route. De fietsers die 50 km fietsten kregen 2 extra lussen voor hun kiezen en kwamen ook door Nieuwlande en Gees.

Onderweg moest er goed opgelet worden want van vele punten die men passeerde moest namen en andere zaken genoteerd worden. Eenmaal weer bij HZVV kon men genieten van een lekkere kop soep en een broodje met een warme snack en moesten de hersenen nog gekraakt worden om van alle antwoorden die men had genoteerd onderweg de uiteindelijke oplossing van de puzzel te vinden. Dat was blijkbaar prima te doen want van beide route ’s waren alle antwoorden goed. De uitkomst van de 50 km. was : Meer dan voetbal alleen en van de 30 km : Samen Sterk.

Ook aan de opdracht voor onderweg om een leuke foto van zichzelf te maken werd goed voldaan, prachtige plaatjes, soms iets bewerkt werden er naar de organisatie door gestuurd. Ook hier kon een prijs mee verdiend worden en na rijp beraadt door de jury ging de prijs van mooiste foto naar Henk en Willy Smit en Jan en Dieneke Schuiling die zichzelf hadden geportretteerd onder 2 in elkaar gevouwen handen, wat het Samen Sterk mooi symboliseerde.

De 2e foto die in de prijzen viel was van de Fam. Manusiwa,  zij kregen het voor elkaar om met de 2 zussen een handstand op het fietsstuur te maken met moeder daar tussen in.

Ook kon er na de tocht door de kinderen naar hartenlust worden gesprongen op het springkussen.
Gelukkig was iedereen op tijd binnen zodat om15.00 u de wedstrijd HZVV -Buitenpost kon worden bekeken.

Zo kon de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde dag en was de conclusie dat het volgend jaar zeker weer op de agenda komt.
Uitslag

50 km route 1e Jan en Niesje Moes.

30 km route na loting 1e Rolf en Erna Buikema, 2e Petra Timmerman en Annelies Pol, 3e Fam. Groenink

Foto’s: 1e prijs Henk en Willy Smit en Jan en Dieneke Schuiling, 2e prijs…..Fam. Manusiwa.
Alle deelnemers hartelijk dank voor jullie deelname en hopelijk tot een volgende keer.

Namens de organisatie,
Michel, Marian, Marcel en Cor.

Terug