HZVV meer dan voetbal alleen

Genemuiden beëindigt goede serie HZVV

SC Genemuiden

‘Na rust hebben we ons goed op kunnen richten’

Genemuiden – Na een goede serie van zeven wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven, beëindigde koploper Genemuiden, de serie van HZVV door een 2-0 overwinning. Het verschil in het veld was niet groot, maar de thuisclub legde de basis voor de zege in de eerste helft, waarin het iets effectiever was dan HZVV. Na rust vocht HZVV voor een beter resultaat en kreeg het ook mogelijkheden op treffers, maar de finesse voor het doel ontbrak.

HZVV-trainer Rick Mulder was niet tevreden over de eerste helft, maar wel over het tweede bedrijf. ,,Je weet dat er een moment komt dat er een einde aan een goede serie komt,” kijkt hij terug. ,,We hadden alleen niet verwacht dat het op deze manier zou gebeuren. We leken wel verlamd in de eerste helft en konden niet brengen wat we anders kunnen. Te weinig samen en met te weinig overgave. In de tweede helft hebben we ons op kunnen richten. Helaas valt er geen aansluitingstreffer en hebben we niet het geluk in de kluts dat Genemuiden wel had bij de 2-0. Ik zag in de tweede helft weer het HZVV van de afgelopen weken.”

HZVV miste alleen Yannick Manusiwa wegens een rugblessure, maar verder begon het in dezelfde opstelling als zaterdag tegen Volendam. Met in het achterhoofd dat HZVV vlak voor de eerste lockdown voor het eerst in de geschiedenis bij Genemuiden won, begon HZVV voortvarend aan het duel. Kelly Joao was al direct dichtbij een treffer, maar zijn schot vloog voorlangs. Even later was de eerste kans voor Genemuiden via Lars Miedema, maar HZVV-doelman Rodney Rosink bracht redding. Na een rommelig eerste kwartier werd Genemuiden iets beter en moest HZVV het steeds meer hebben van uitvallen. Na 25 minuten stuurde Tim Riksman Kelly Joao weg en kon alleen op doelman Hidde Streutker afgaan, maar hij liet de bal van de voet stuiteren. Het eerste, echte gevaar van de thuisclub leverde direct de voorsprong voor de koploper op. Arend van de Wetering snelde langs Justin Lambers en zijn voorzet tikte Nick Buitink bij de tweede paal binnen. HZVV wilde meteen orde op zaken stellen en kreeg daarvoor een dot van een kans via Sander Dzemidzic, maar vrij voor Streutker kopte hij naast. Op dat moment kreeg HZVV net als Genemuiden één grote kans, maar het verschil was dat HZVV vergat te scoren. Vlak voor rust werd de opgave voor HZVV alleen maar moeilijker toen Genemuiden ietwat gelukkig op 2-0 kwam. Na een corner sloeg Rodney Rosink de bal voor de voeten van Arend van de Wetering, die de bal fortuinlijk mee kreeg en in de korte hoek raak schoot. Dat was een mokerslag voor HZVV dat op een psychologisch slecht moment de tweede treffer incasseerde.

Die klap hadden de gasten blijkbaar vlak na rust nog niet verwerkt, want de thuisploeg zette aan en kreeg zo’n drie goede kansen via Lars Miedema en Arend van de Wetering, maar Rosink hield zijn ploeg op de been. HZVV was tot deze fase te slordig in de passing geweest, maar na een uur schiep HZVV een overwicht en trok Genemuiden zich met veel man terug voor het eigen doel. Sander Dzemidzic had de spanning terug kunnen brengen na een knappe actie van Kelly Joao. De rappe spits legde terug op Dzemidzic, die de bal echter niet vol raakte, waardoor deze doelrijpe kans voor HZVV verloren ging. HZVV viel aan en was dreigend via Sander Dzemidzic, Alex Zomer, Noah ten Brinke en Lorenzo Valente, maar het bleef echter bij dreiging. Een goede kans kreeg het wel via een ouderwetse scrimmage voor het doel van Genemuiden, maar de inzetten van Noah ten Brinke en Alex Zomer werden geblokt door een woud van Genemuidse benen. De koploper moest terug en kwam zelf nauwelijks meer aan aanvallen toe. Een enkele keer was er enige dreiging, maar geen opgelegde kansen meer. Voor HZVV bleek het te moeilijk in een overvol strafschopgebied een gaatje te vinden. In de laatste minuut probeerde invaller Jesse van Dalen het nog met een kopbal, maar die ging over.

Genemuiden-HZVV 2-0 (2-0)
28. Nick Buitink 1-0, 45. Arend van de Wetering 2-0.
Scheidsrechter: Besselsen.
Geel: Kaddour, Dekker, Breman (Genemuiden), Wijma (HZVV).
Toeschouwers: 800.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Lambers, Wijma; Valente, ten Brinke, Hup; Joao, Diasz N’zasi (78. van Dalen), Dzemidzic.