HZVV meer dan voetbal alleen

Gehavend HZVV delft onderspit tegen Buitenpost

We misten leiderschap in het team’

Buitenpost

Hoogeveen – Een gehavend HZVV heeft een vrij onverwachte 2-3 nederlaag geleden tegen Buitenpost dat nog tegen degradatie strijdt. Na een 0-2 ruststand kwam HZVV terug tot 1-2 en leken er nog mogelijkheden op een gelijkspel, maar de 1-3 viel snel daarna. HZVV maakte nog wel de 2-3, maar een punt zat er uiteindelijk niet in. Buitenpost vierde de zege alsof het kampioenschap was behaald.

HZVV kon lang niet compleet aantreden op Hemelvaartsdag tegen Buitenpost. Het miste de geschorste Alex Zomer, Jan Hup en Lorenzo Valente. Kelly Joao heeft zijn kaak gebroken en Maurice Tinholt was ziek. Walter Dias N’zasi is vertrokken. HZVV maakte bekend voor het nieuwe seizoen al een nieuwe spits te hebben aangetrokken. Harry Bakker van Jong FC Emmen komt komend seizoen naar HZVV. In het eerste kwartier gebeurde er weinig, waarbij Buitenpost iets meer balbezit had. De eerste kans van de wedstrijd was na een kwartier voor HZVV via Sander Dzemidzic, die zijn inzet gekeerd zag door doelman Kevin van der Meulen. De eerste kans voor de gasten, die soms vlot combineerden, betekende direct de voorsprong voor de Friezen. Na een corner kon Rodney Rosink een kopbal nog keren, maar in de rebound was hij kansloos op de kopbal van Bernd Douma. Sander Dzemidzic had bijna het antwoord al klaar, maar zijn schot belandde op de lat. Aan de andere kant was Mark van der Meer dichtbij een treffer, maar Rosink redde. Na een half uur viel vrij onverwacht de 0-2. David Kazimier kon vrij ongehinderd vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Rosink passeren, die aan de grond genageld stond. De voorsprong was niet onverdiend, want het verzorgd spelende Buitenpost kon elkaar iets gemakkelijker vinden dan HZVV, dat moeite had de bal in de ploeg te houden. HZVV verloor te veel duels, waardoor het nauwelijks gevaarlijk kon worden. HZVV mocht zelfs van geluk spreken dat vlak voor rust Mark van der Meer vrij voor Rosink de bal niet in het doel kreeg. HZVV begon goed aan het tweede bedrijf. Al na twee minuten was Noah ten Brinke kansrijk, maar zijn schoot vloog over. HZVV was feller in de duels die ook meer gewonnen werden. De thuisclub nam het initiatief en ging voortvarend op zoek naar de aansluitingstreffer. Nadat Noah ten Brinke enkele keren dreigend was, viel na een uur de verdiende 1-2. Na een corner kopte Pim de Jonge de bal richting doel en daar stond Jorn Ballast, die met een fraaie omhaal scoorde. HZVV kreeg hierdoor weer moed, maar die werd al snel de bodem ingeslagen. Na een lange bal op Mark van der Meer verloor Jorn Ballast het directe duel, waarna Van der Meer de bal langs Rosink knalde. Dat betekende een tegenvaller voor HZVV, dat net op weg leek naar de gelijkmaker. Daarna liepen de gemoederen even hoog op toen Berend Jan Schootstra met twee gestrekte benen inkwam en goed weg kwam met een gele kaart. Het pleitte voor HZVV dat het bleef strijden voor een beter resultaat. Vlak voor tijd stuurde Pim de Jonge Noah ten Brinke weg, die doelman van der Meulen passeerde en het leer in het lege doel schoof. HZVV perste er nog een slotoffensief uit, maar een gelijkspel zat er niet meer in.

HZVV-trainer Rick Mulder wil deze wedstrijd het liefst snel vergeten. ,,Ja, we misten leiderschap in het team. Daarin zie je dat Alex en Jan voor het team erg belangrijk zijn. Totaal onnodig geven we de 0-1 weg door aan de zijkant te wild door te stappen. Aan de bal vond ik ons niet in staat om tempo te maken tegen een goed georganiseerd Buitenpost. We gaan de rust in met 0-2. We beginnen goed aan de tweede helft, maar ik vind dat we dit niet kunnen doortrekken. Uit het niets valt de 1-2. Toch krijgen we net als in de afgelopen weken veel te snel de 1-3 om de oren. We knokken nog naar 2-3, maar die valt te laat. We willen ons in de komende wedstrijden revancheren. We zijn veilig, maar hebben de eigen doelstelling, linker rijtje, zelf in de hand. Dan moeten er wel een paar tandjes bij.”

HZVV-Buitenpost 2-3 (0-2)
21. Bernd Douma 0-1, 33. David Kazimier 0-2, 64. Jorn Ballast 1-2, 68. Mark van der Meer 1-3, 87. Noah ten Brinke 2-3.
Scheidsrechter: Agricola.
Geel: Riksman (HZVV), Schootstra (Buitenpost).
Toeschouwers: 200.
HZVV: Rosink; Riksman, Manusiwa, Lambers (86. Timmerman), Ballast; Wijma, van Dalen (86. De Vries), Sijtsma (73. Eiromkui), de Jonge; Dzemidzic, ten Brinke.     

Man van de wedstrijd: Noah ten Brinke 

Terug