HZVV meer dan voetbal alleen

Finale nacompetitie 1e/2e klasse vrouwen

Zaterdag 8 juni wordt op het terrein van HZVV de wedstrijd Helpman VR1-SDC Putten VR1 gespeeld. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. Inzet is een plek in de landelijke 1e klasse van het vrouwenvoetbal voor het seizoen 2024/25.

Beide opponenten kwamen dit seizoen ook al uit in de 1e klasse B, de klasse waarin ook het eerste vrouwenteam van HZVV speelt. SDC Putten VR1 pakte op de slotdag van de reguliere competitie de laatste strohalm door HZVV VR1 in de slotfase van de wedstrijd met 1-2 te verslaan. Hierdoor eindigde het net als FC Ommen VR1 op 12 punten, maar door een iets beter doelsaldo eindigde SDC Putten VR1 op de 11e plek en plaatste zij zich voor de nacompetitie en kregen een herkansing, terwijl FC Ommen VR1 rechtstreeks degradeerde. Helpman VR1 behaalde 22 punten, wat de 10e plek opleverde.

De Groningers wisten in de eerste ronde van de nacompetitie HHC Hardenberg VR1 te verslaan (4-0), terwijl SDC Putten VR1 met 2-1 te sterk was voor Leeuwarder Zwaluwen VR1. Ook in de tweede ronde van de nacompetitie speelde beide teams tegen een periodewinnaar uit de 2e klasse. In Zwolle was Helpman VR1 met 1-2 te sterk voor ZAC VR1. SDC Putten VR1 had iets meer moeite om de finale te bereiken. Pas na verlenging werd Marum VR1 verslagen (2-3).

In de reguliere competitie wist Helpman de thuiswedstrijd op 2 december met 4-2 te winnen, terwijl de return op 11 mei in een gelijkspel eindigde (1-1).  

Mocht de wedstrijd na 90 minuten nog niet beslist zijn, dan wordt er eerst 2x 15 minuten verlengd. Is de stand dan nog gelijk, dan moeten strafschoppen uitkomst geven welk team in de 1e klasse blijft en welke ploeg degradeert.

Naast deze finalewedstrijd in de nacompetitie wordt er zaterdag 8 juni op het Bentinckspark ook gestreden om de Bedrijvencup. De eerste wedstrijden hiervan beginnen om 12.00 uur. U bent van harte welkom!
 

Terug