HZVV meer dan voetbal alleen

Effectief HZVV verslaat Swift

swift

Hoogeveen – HZVV boekte op Tweede Paasdag een belangrijke 3-0 zege op Swift. HZVV toonde zich effectiever dan Swift, dat ook enkele goede kansen kreeg, maar het vizier niet op scherp had staan. De thuisclub was deze wedstrijd wel effectief en dat was de grote winst. Na een 2-0 ruststand viel de beslissing in het laatste kwartier, waarbij Swift met tien man verder moest wegens een rode kaart.

Het duel tegen middenmoter Swift leverde een 3-0 zege op, omdat HZVV zich nu wel zeer effectief toonde. Na drie minuten werkte Sander Dzemidzic goed voorbereidend werk van Noah ten Brinke al af. Dat was een flinke opsteker. Swift had meer de bal en liet vlot combinatievoetbal zien, maar de defensie van HZVV stond goed. Tot het strafschopgebied van HZVV vonden de Amsterdammers elkaar goed, maar daarna ontbrak veelal de eindpass. Verdedigend stond HZVV goed, al werd er soms iets te veel ruimte weg gegeven. HZVV liet Swift komen en gokte op uitvallen. Na een voorzet van links van Justin Lambers kopte Noah ten Brinke rakelings naast. Na een half uur bracht Sander Dzemidzic meer rust door een solo doeltreffend af te ronden, waarmee zijn totaal op negen doelpunten komt. Swift viel wel aan, maar kreeg weinig kansen. Alleen vlak voor rust had spits Fidel Yilmaz de spanning terug kunnen brengen, maar vrij voor doelman Rosink mikte hij naast.

Na de thee bracht Mulder Walter Dias N’zasi voor Guus Sijtsma. Swift drong aan en hield HZVV soms met kunst- en vliegwerk haar doel schoon, maar Swift kreeg maar een grote kans via Mex Bakker, maar hij schoot naast. HZVV werd zo nu en dan via counters dreigend. Kelly Joao brak door op rechts, maar zijn voorzet werd tot corner verwerkt. Een kwartier voor tijd besliste Alex Zomer de wedstrijd. Na een corner van Jan Hup kopte Zomer naar Jorn Ballast, die inschoot, waarna Alex Zomer doelman Darrin de Meza passeerde. In het laatste kwartier speelde HZVV met elf tegen tien wegens een rode kaart voor Sean den Hoed. Hij was zonder toestemming van arbiter Baar het veld ingestapt, waarna zijn tweede gele kaart volgde, dus rood. Daarna kreeg HZVV nog genoeg kansen op meer treffers. Een goede kans voor Noah ten Brinke redde Darrin de Meza. Sander Dzemidzic had zijn derde doelpunt op de schoen, maar vrij voor de doelman mikte hij over. Aan de andere kant kreeg Swift ook met tien man enkele kansen. De grootste was vlak voor tijd voor Jelle Spanninga, maar Rodney Rosink bracht knap redding.

Rick Mulder was blij met de belangrijke zege. “We begonnen met een prima aanval die we gelijk beloonden met een 1-0. Dat gaf een goed gevoel en was een mooie opsteker. Na de nederlaag tegen Genemuiden en de energie die we daar in de tweede helft erin gelegd hebben, was het de vraag hoe het fysiek zou uitpakken tegen Swift. Dan helpt een snelle goal natuurlijk wel. Daarna was het zoeken voor ons, omdat Swift het systeem wat veranderde en prima spelers heeft. We scoorden opnieuw een goede goal en gaan met hangen en wurgen met 2-0 de rust in. In de rust met elkaar een strijdplan besproken en dat hebben de mannen prima uitgevoerd de tweede helft. We maken nog de 3-0 en met de rode kaart van Swift was de wedstrijd gespeeld. We zijn de dag geëindigd met ‘Hard work is the key of succes’. Dat hebben we tegen Swift gedaan.”

HZVV-Swift 3-0 (2-0)
3. Sander Dzemidzic 1-0, 28. Sander Dzemidzic 2-0, 73. Alex Zomer 3-0.
Scheidsrechter: Baar.
Geel: Manuputty (Swift).
Rood: Den Hoed (2x geel).
Toeschouwers: 200.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Lambers, Ballast; Valente, ten Brinke (86. Tinholt), Hup, Sijtsma (46. Dias N’zasi); Dzemidzic, Joao (78. Van Dalen).