HZVV meer dan voetbal alleen

Eerste nederlaag voor HZVV

Groningen – HZVV is er niet in geslaagd bij Oranje Nassau het zware uitduel winnend af te sluiten. De Hoogeveners verloren met 2-1 na een 0-1 voorsprong bij rust. HZVV vergat de 0-2 te maken, waarna het ON terug in de wedstrijd liet komen. In de slotfase speelde HZVV niet goed en zag ON de achterstand ombuigen in een 2-1 voorsprong. Het betekende na twee zeges de eerste nederlaag voor HZVV dit seizoen.

HZVV begon de wedstrijd goed en Tim Mulder bracht HZVV terecht aan de leiding in een eerste helft waarin vooral de combinaties van HZVV soepeler liepen. De gasten kregen enkele goede kansen op 0-2, maar de bezoekers misten scherpte in de afronding. De 0-1 ruststand was dan ook terecht en daar mocht ON nog best tevreden mee zijn. Na de thee kon HZVV dit niveau niet vasthouden, al kreeg de ploeg in het begin van het tweede bedrijf weer enkele kansen op 0-2. In het laatste half uur bogen Jim de Leeuw en Peter van Son de achterstand om in een 2-1 voorsprong voor ON.

HZVV-trainer Bram Freie was teleurgesteld over het feit dat zijn ploeg de 0-2 niet maakte en ON terug liet komen. ,,Het was een wedstrijd tussen twee voetballende ploegen,” zegt hij. ,,Het was een hele leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. De eerste helft speelden we goed, we kwamen terecht op 0-1 en kregen kansen op 0-2. Onze voorsprong bij rust was dan ook terecht. Na rust kregen we wederom enkele goede kansen op 0-2, maar we maken die niet. In het laatste half uur werd het minder en pakte ON het initiatief. Je voelde de 1-1 aankomen en die viel ook twintig minuten voor tijd. Niet veel later werd het 2-1. In het laatste kwartier hebben we weinig meer gecreëerd. We zijn vergeten de 0-2 te maken en ON heeft hier optimaal van geprofiteerd in een heel matig laatste half uur van ons.”