HZVV meer dan voetbal alleen

Degelijk HZVV wint ruim van VKW

Westerbork – HZVV heeft de druk op koploper Oranje Nassau verder opgevoerd door een ruime 1-4 zege op VKW. In een eenzijdige wedstrijd hadden de gasten het alleen na de 0-2 even lastig, waarbij VKW de kans op 2-2 liet liggen. Na rust was HZVV heer en meester en liep uit naar 1-4 en naderde daardoor ON tot op een punt.

HZVV miste Jan Hup (gebroken pols) en Gabriël Fernando (gebroken middenhandsbeentje). Tim Mulder stond daardoor linksback. Vanaf het beginsignaal was het wedstrijdbeeld duidelijk. VKW zakte op het kunstgrasveld ver in en daardoor werd het voornamelijk een duel op de helft van VKW. HZVV had even tijd nodig een gaatje te vinden in het overvolle strafschopgebied van de thuisclub. De snelle Jens van Rooijen legde de basis voor de voorsprong na 26 minuten. Na een solo op links zette hij voor, waarna Sander Dzemidzic zijn inzet geblokt zag door een verdediger van VKW. In de rebound was Tom Simons attent en bracht zijn ploeg op voorsprong. Dat was een bevrijding voor HZVV en een minuut later stond het al 0-2 na een knappe actie van Yoran Popovic. Hij passeerde twee man, kapte een verdediger uit en vanaf de rand van het strafschopgebied liet hij doelman Mulder voor de tweede keer vissen. HZVV leek op rozen te zitten, maar volledig uit het niets werd het weer even spannend door een treffer van Mathijs Eggens. Na een hoge bal viel de bal per ongeluk voor de voeten van Eggens, die onberispelijk binnen schoot. Even had HZVV het moeilijk en mocht haar doelman Rodney Rosink dankbaar zijn dat hij de vrije kans voor Werner Wijnholds knap pareerde. HZVV-trainer Bram Freie was redelijk tevreden over de eerste helft. ,,De eerste helft was redelijk. VKW zakte in en wij maakten het spel. Het was jammer dat vlak na de 0-2 de 1-2 viel.”

Tweede helft

In het eerste kwartier van de tweede helft waren er geen kansen voor beide ploegen, maar HZVV had de bal en VKW hield tegen. Na ruim een uur maakte HZVV het verschil. Eerst belandde een kopbal van Alex Zomer via een verdediger op het dak van het doel. Jens van Rooijen zorgde kort daarna voor opluchting bij HZVV door Mulder te passeren. Tussen twee verdedigers in nam hij de bal goed aan en schoot het leer in de linker hoek. Daarna was HZVV heer en meester, waarna Sander Dzemidzic na een fraaie individuele actie de wedstrijd definitief besliste. In de slotfase was de wedstrijd gespeeld en kreeg Jens van Rooijen nog een kans op 1-5, maar zijn schot werd geblokt. ,,Na rust was het geen wedstrijd meer,” stelt Freie. ,,VKW heeft geen kans meer gehad en wij kwamen meerdere keren gevaarlijk voor het doel. De uitslag past bij het wedstrijdbeeld, al hadden we er nog een aantal doelpunten bij moeten maken. We hebben nog altijd niet verloren in 2024 in competitieverband. Het was een prima overwinning, we hebben weinig problemen gehad. Ik vond de tweede helft erg goed van ons.”

VKW-HZVV 1-4 (1-2)
26. Tom Simons 0-1, 27. Yoran Popovic 0-2, 28. Mathijs Eggens 1-2, 70. Jens van Rooijen 1-3, 75. Sander Dzemidzic 1-4. Scheidsrechter: Arends. Geel: Sijtsma, Popovic (HZVV), Wijnholds, Baardink, Nijland, Welles (VKW).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Wijma, Mulder; Valente (78. vd Sleen), Sijtsma (57. Ballast), Dzemidzic; Popovic, Van Rooijen, Simons (76. De Jonge).