HZVV meer dan voetbal alleen

De Weide wordt zevende door zege op HZVV 2

vv de weide

Hoogeveen – De Weide is als zevende geëindigd in de strijd om de Paviljoen Nijstad Cup door een 2-0 zege op HZVV 2, dat automatisch achtste werd. Volgens verwachting was De Weide de betere ploeg, maar gezien de vele kansen, was de verdiende 2-0 zege mager.

. HZVV 2 moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen en schiep slechts één kansje. In het eerste kwartier was er voornamelijk sprake van middenveldspel, maar daarna drukte De Weide HZVV 2 steeds verder terug. De thuisclub gaf echter geen kansen weg, maar leed te veel balverlies, waardoor De Weide meer balbezit had en een overwicht kende. De eerste echte kans voor de gasten betekende meteen de voorsprong. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Roan Koekoek, die HZVV-doelman Maiko Zwiep met een bekeken lob verschalkte. Kort daarna deed HZVV 2 voor het eerst van zich spreken via een vrije bal van Yoshua Abrahams, maar doelman Tygo Woldman bracht redding. In de slotfase van het eerste bedrijf werd De Weide dreigender en kreeg enkele kansen op een grotere voorsprong. Zo ontstonden er kansen voor Sjors Pieter Greving, Nick Muysson en Roan Koekoek, maar de groenwitten hadden het vizier deze middag niet op scherp staan. Vooral Roan Koekoek zorgde op rechts voor veel dreiging en was vrijwel bij elke aanval betrokken. In de rust wisselde HZVV-trainer Richard Tempelman vier spelers, terwijl Patrick Beek het bij één wissel hield.

In het begin van de tweede helft probeerde Yoshua Abrahams het van ver met een lob, maar doelman Woldman stond op de goede plaats. Daarna nam De Weide het initiatief weer stevig in handen, terwijl HZVV 2 nauwelijks meer over de middenlijn kwam. De Weide kreeg kansen genoeg een ruime overwinning te boeken, maar ook na rust toonden de gasten zich niet echt koelbloedig voor het HZVV-doel. Zo waren er kansen voor Frank Hoogendoorn, Sjors Pieter Greving, Roan Koekoek, maar HZVV 2 hield stand. Na een uur begon het grote wisselen bij De Weide, want Beek bracht maar liefst vijf nieuwe spelers binnen de lijnen. Kort daarna kon HZVV 2 haar enige kans van de wedstrijd laten noteren via Lars Mulder, maar zijn schot pareerde Woldman. Aan de andere kant verzuimde Nick Muysson een fout van doelman Maiko Zwiep af te straffen, maar Zwiep herstelde zich net op tijd. De tiende kans voor De Weide leverde uiteindelijk de 0-2 op via invaller Michael Dekker. Ook daarna kreeg De Weide kansen genoeg, maar de bal wilde er niet meer in. Er waren kansen voor Nick Muysson, Tymen Blankenstijn en Julian Blankenstijn.

Over het veldspel zal Patrick Beek redelijk tevreden zijn, maar niet over de doeltreffende afronding van legio kansen. HZVV 2-trainer Richard Tempelman vond dat dit toernooi een stapje te hoog was voor zijn jonge ploeg. ,,Je kon goed zien dat we tegen de ‘grote mannen’ steeds een fractie te kort kwamen. We leden te veel balverlies en werden te onrustig, waardoor veel balverlies het gevolg was. We hebben het tegen sterke derdeklassers een uur goed vol kunnen houden. Fysiek en conditioneel komen we net iets te kort. Dit toernooi was net een stapje te hoog voor ons. We hebben nauwelijks kansen gehad. Het is handig om de komende tijd tegen ploegen te spelen waarbij we meer aan de bal kunnen zijn.”

HZVV 2-De Weide 0-2 (0-1)
30. Roan Koekoek 0-1, 71. Michael Dekker 0-2.
Scheidsrechter: Beenker.

HZVV 2: Zwiep; Hooijer (46. Timmerman), Mulder, Grim, de Jonge (72. Hooijer); Leffers, D. de Vries (46. M. ten Brinke), Abrahams, Dekker; Mensing (46. Sow), Kuik (46. Kampinga).
De Weide: Woldman; Coulier, Morsink (46. Dekker. 72. Koekoek), Brink (60. Kat), Luchtenberg (60. Koster); J. Blankenstijn, Kikkert (60. T. Blankenstijn), Greving, Hoogendoorn (60. Tiggelaar); Muysson. Koekoek (60. Bremer).

Terug