HZVV meer dan voetbal alleen

Cursus Verenigingsscheidsrechter

scheidsrechtersfluit

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken? Dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter te worden!

HZVV groeit, er komen steeds meer senioren- en jeugdteams, en al deze teams hebben bij hun wedstrijden een leidsman- of vrouw nodig. Voldoende scheidsrechters zijn dus voor HZVV een must.

Als je nog geen ervaring als scheidsrechter hebt, dan wordt je eerst ingedeeld bij jeugdwedstrijden. Kijk hoe het bevalt, en of je het in je hebt om door te groeien als verenigingsscheidsrechter.

Voor scheidsrechters met meer ervaring start begin volgend jaar in samenwerking met Scheidsrechtersvereniging Meppel en Omstreken een cursus Verenigingsscheidsrechter. De cursus bestaat uit enkele doordeweekse avonden. Daarnaast leidt je enkele wedstrijden op de club onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter. Na deze cursus ontvang je het KNVB-diploma Verenigingsscheidsrechter.

Als verenigingsscheidsrechter fluit je wedstrijden bij HZVV, dit kunnen zowel jeugdteams vanaf JO13 zijn als senioren in de B-categorie.

De cursus is sowieso een aanrader. Veel mensen denken dat het vooral gaat om spelregelkennis en het onder de knie krijgen van alle uitzonderingsregels voor buitenspel. Maar dat is niet waar het bij fluiten om gaat. Het managen van de wedstrijd, communiceren met spelers en officials, het dealen met je eigen waarnemingen en beoordelingen – de cursus laat je groeien als mens.

Met name wanneer je nu al wel eens een wedstrijdje fluit is het een aanrader om de cursus te volgen. Aanmelden of meer informatie via Mark Strijker (wedstrijden@hzvv.nl) of Rolf Buikema (secretaris@hzvv.nl)

Terug