HZVV meer dan voetbal alleen

Competitie-indeling HZVV VR1

In navolging van de indeling van de landelijke divisies bij de mannen heeft de KNVB ook de indeling van de landelijke klassen van het vrouwenvoetbal gepubliceerd. Ook dit seizoen zal het 1e vrouwenteam van HZVV uitkomen in de 1e klasse B. Hierin treffen ze onderstaande elf teams:

AZSV
Be Quick’28 2
Be Quick Dokkum (kampioen 2e klasse D)
Berkum (via de nacompetitie gedegradeerd uit de hoofdklasse)
DZC’68
SC Genemuiden (via de nacompetitie gepromoveerd uit de 2e klasse)
Heerenveense Boys (rechtstreeks gedegradeerd uit de hoofdklasse)
Helpman
FC Ommen (via de nacompetitie gepromoveerd uit de 2e klasse)
Oranje Nassau 2
Winsum

In vergelijking met het afgelopen seizoen zijn SC Klarenbeek (kampioen en gepromoveerd naar de hoofdklasse), Sint Annaparochie en De Weide (beiden via de nacompetitie gedegradeerd) en Epe (aan het einde van het vorige seizoen door de KNVB uit de competitie genomen wegens twee keer niet opkomen dagen en daarmee de rechtstreekse degradant) op basis van de promotie-/degradatieregeling uit de 1e klasse B verdwenen. Daarnaast zal ook Vitesse’63 niet meer op landelijk niveau actief zijn. Zij hebben de KNVB verzocht om op een lager niveau te worden ingedeeld.

De competitie voor de vrouwen begint op 24 september. Op de voorafgaande drie zaterdagen worden de poulewedstrijden van de landelijke beker afgewerkt. De bekerindeling – met hoofd- en eersteklassers – is nog niet bekend.

Terug