HZVV meer dan voetbal alleen

Broers Leon (HZVV) en Pascal Mulder (FC Emmen) treffen elkaar in oefenwedstrijd

pascal en leon mulder
Pascal Mulder (links) (FC Emmen) en broer Leon Mulder (HZVV) komen elkaar in hun eerste wedstrijd bij hun nieuwe club direct al tegen. (eigen foto)

‘Voor ons is deze wedstrijd zeer bijzonder’

Hoogeveen – Voor HZVV is het altijd heel bijzonder tegen een profclub te spelen, maar voor twee broers is het treffen van HZVV tegen FC Emmen op dinsdag 2 juli wel zeer speciaal. Leon Mulder (23) stapte over van Staphorst naar HZVV en speelt dinsdag zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club. Hij staat dan tegenover zijn broer Pascal (25), die zijn eerste wedstrijd voor FC Emmen speelt, want hij maakte de overstap van HHC naar de eerstedivisionist.

De kans dat beide broers elkaar zouden treffen in hun eerste wedstrijd voor hun nieuwe clubs noemt Leon Mulder er één van 1 op duizend. Dinsdag 2 juli vanaf 20.30 uur, dit in verband met Nederland-Roemenië, gaat deze ontmoeting wel degelijk plaatsvinden. Leon woont in Ommen en begon bij OVC ‘21, waarna hij naar Staphorst verkaste. Daar speelde hij de afgelopen vier seizoenen. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging, terwijl hij van Staphorst niet weg hoefde, maar hij koos voor HZVV. ,,Er zijn niet zoveel clubs in deze regio op divisieniveau. Ik weet dat HZVV een grote club is met veel leden. Tom Simons ken ik uit Ommen en hij gaf aan dat HZVV een mooie club is.” Leon Mulder is net terug van vakantie en traint maandag 1 juli voor het eerst mee met zijn nieuwe club. Op dinsdag 2 juli speelt hij zijn eerste wedstrijd voor HZVV en dan ook nog uitgerekend tegen de ploeg waarvoor zijn oudere broer Pascal onlangs een contract tekende. ,,Dat is natuurlijk erg bijzonder. Het is wel een prachtig begin van mijn periode bij HZVV. Ik heb met Staphorst al eens eerder tegen Pascal (HHC) gespeeld. Voor hem is het ook bijzonder dat het zijn eerste wedstrijd voor een profclub is. Ik vind het hartstikke mooi, specialer voor ons kan het niet zijn.” Leon is zich er van bewust dat Pascal een betere voetballer is. ,,Oh ja, hij is beter. Hij is rustiger aan de bal, heeft veel kopkracht. Hij heeft eigenlijk alles en is kwalitatief een betere voetballer. Ik vind het mooi voor hem dat hij deze kans krijgt, want hij heeft wel op deze mogelijkheid gewacht.” Na één training zal Leon al aan de bak moeten, voor hem is alles nog nieuw bij HZVV. ,,Ik ben benieuwd hoe de ambiance is, hoe de groep is, want ik ken alleen Tom Simons. De wedstrijd zal zich waarschijnlijk voornamelijk op onze helft afspelen en aan ons is het zaak de boel gesloten te houden. Het is direct al een goede test voor ons en we zullen er alles aan doen het publiek te vermaken. Ook tref ik bij FC Emmen oud-ploeggenoot bij Staphorst Freddie Quispel. Dat is ook erg leuk.”

Droom
Voor broer Pascal Mulder kwam de droom profvoetballer te worden op 25-jarige leeftijd onlangs uit. Na OVC ’21, jeugd PEC Zwolle, Staphorst en HHC maakte hij de overstap naar FC Emmen. ,,Mijn wens was ooit bij een profclub te mogen spelen en dat is nu gelukkig gelukt. Ik heb in de jeugd bij PEC Zwolle gespeeld, maar dat is helaas niet gelukt. Ik was al enige tijd bezig deze stap te kunnen maken en mij in the picture te spelen en via een omweg ben ik toch bij een profclub gekomen.” In zijn eerste week bij FC Emmen was het wel even wennen. ,,Eerst is het kennis maken met iedereen en hun functies en nu is dat duidelijk. Ik ben nu geïntegreerd. Het is natuurlijk grappig en leuk dat mijn eerste wedstrijd voor FC Emmen direct tegen mijn broer Leon is. Bij Staphorst hebben we samen gespeeld en bij HHC tegen elkaar gespeeld. Het is wel heel toevallig dat we elkaar in onze eerste wedstrijd voor onze nieuwe clubs weer tegenkomen.” De uitgangspunten voor HZVV en FC Emmen liggen iets anders, want FC Emmen is uiteraard de favoriet. ,,Wij moeten winnen, dat is duidelijk. Wij hebben veel nieuwe spelers en we moeten elkaar nog leren kennen, ook in het veld. Het is wel onze bedoeling om op de helft van HZVV te spelen. Voor ons is het wel een oefenwedstrijd, waarin we bepaalde dingen proberen te implementeren, die we tijdens trainingen hebben geoefend. Bij een tegenvallende prestatie van ons, waar ik niet vanuit ga, zal ik dat heel lang van Leon moeten horen, denk ik,” lacht hij.

Terug