HZVV meer dan voetbal alleen

Bram Freie is volgend seizoen hoofdtrainer van HZVV

Hoogeveen – Bram Freie is met ingang van het seizoen 2023-2024 de nieuwe hoofdtrainer van 4e divisionist HZVV uit Hoogeveen. De 37-jarige oefenmeester komt over van SVI uit Ittersum en werkte daarvoor als hoofdtrainer bij Hulzense Boys en Blauw Wit’66. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract, met een optie voor een tweede jaar.

Freie stapte al op jonge leeftijd het trainersvak in. Hij was begin twintig toen hij zijn trainersdiploma TC 2 haalde. Bij Hulzense Boys, waar hij 147 wedstrijden in het eerste elftal speelde, ontfermde hij zich onder andere zes seizoenen over de D1-pupillen. Later deed hij ervaring op bij de B- en A-junioren van Excelsior’31 in Rijssen. Bij die club was hij ook twee seizoenen uiterst succesvol met het tweede elftal.

Zijn ambities reikten verder. In 2018 haalde hij het diploma UEFA A. Wie zijn cv bekijkt, ziet dat hij steeds een stapje hoger gaat. ,,Ik wil graag kijken waar mijn plafond ligt.” De in Nijverdal woonachtige trainer staat erom bekend dat hij zijn ploegen aanvallend voetbal laat spelen. ,,Ik ben iemand die vasthoudt aan zijn visie. Daarbij is de formatie van ondergeschikt belang. De speelwijze is leidend. Dominant voetbal, met een hoge intensiteit. Ik kijk hoe ik de spelers in hun kracht kan zetten.”

In de gesprekken met de technische commissie en een afvaardiging van de spelersgroep heeft hij een goed beeld gekregen van HZVV. ,,Het waren uiterst prettige gesprekken. De spelers waren goed voorbereid en zo zit ik ook in elkaar. Al met al heb ik een uiterst positieve indruk van de club gekregen. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop natuurlijk dat HZVV zich gaat handhaven. De jongens hebben me overigens verzekerd dat dat gaat gebeuren.”

Bestuurslid voetbalzaken Marcel Schoemaker van HZVV laat in een reactie weten dat ‘het totale plaatje’ klopte. ,,Bram is jong, enthousiast en heeft een goed verhaal. Hij past bij de club en past bij de staf. Dat is voor ons belangrijk. Hij is aimabel en staat voor aanvallend voetbal. We hebben in het verleden vaker jonge trainers de kans gegeven en zijn daar redelijk succesvol mee geweest.”

Terug