HZVV meer dan voetbal alleen

Beloften FC Emmen maatje te groot voor HZVV

‘Er moet nog wel wat gebeuren’

Emmen – HZVV-trainer Rick Mulder noemde het duel met de beloften van FC Emmen een goede testcase. Zijn ploeg leed een 5-1 nederlaag na een 2-1 ruststand. In de eerste helft ging de strijd gelijk op met evenveel kansen. Na rust maakten de gretige Emmen-spelers onder 21 jaar het verschil. HZVV had het na de thee moeilijk en kwam tot slechts één kans, maar dat was direct ook een levensgrote mogelijkheid.

HZVV wacht nog steeds op de eerste zege in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na de 3-3 tegen Scherpenzeel was Emmen onder 21 jaar een tegenstander van formaat, waarbij iedereen gretig oogde en zich in de kijker wilde spelen. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van FC Emmen, maar de ploegen moesten zich omkleden in de kleedkamers van amateurclub vv Emmen. Dat is een fiks eindje lopen, waardoor er sprake was van een extra warming up en cooling down. HZVV kon vrijwel compleet aantreden, alleen Isaiah Eiromkui was afwezig, maar wisselde in de rust vijf spelers. Het team van de eerste helft maakte een betere indruk dan het team dat na rust op het kunstgras van FC Emmen mocht aantreden. Het eerste kwartier kwam HZVV goed door. Na vijftig seconden was Kelly Joao zelfs dichtbij de voorsprong, maar hij kon net niet uithalen. De thuisclub combineerde gemakkelijker en HZVV gokte op een snelle uitval. De eerste kans voor Emmen was meteen raak. Testspeler Iliasse Erahmouni tikte een voorzet van rechts in de linker hoek binnen. HZVV had al snel iets terug kunnen doen, want na een goede aanval over rechts legde Kelly Joao breed op Sander Dzemidzic, die de bal net naast de paal schoot. Even later belandde de uittrap van de nieuwe doelman Rodney Rosink in de voeten van Björn Plaggenborg, die van twintig meter direct vernietigend uithaalde. Nog geen minuut later was de marge alweer één, want Maurice Tinholt rondde een voorzet van Kelly Joao keurig af. Na die treffer werd HZVV beter en kreeg via Jan Hup de kans op de gelijkmaker, maar hij mikte over. Het laatste kwartier van het eerste bedrijf speelde HZVV goed mee, waardoor er hoop was op een gunstig resultaat. Na rust stond er een gehele nieuwe voorhoede en in de persoon van Maiko Zwiep een nieuwe keeper. Mulder bracht vijf nieuwe spelers in, maar die nieuwe samenstelling had het moeilijk tegen de beloften van FC Emmen, dat op alle fronten beter was. HZVV kreeg geen tijd een bal aan te nemen en leed daardoor veel onnodig balverlies. Dit probleem was ook de oorzaak van de 3-1. Balverlies op het middenveld en Emmen was razendsnel bij Zwiep, die kansloos was op het intikkertje van Iliasse Erahmouni. De HZVV-voorhoede was moeilijk te bereiken, waardoor de gasten nauwelijks van de eigen helft afkwamen. Toen FC Emmen-trainer Ruud Jalving vier nieuwe spelers inbracht werd de druk alleen maar groter. Het duurde toch een kwartier totdat Emmen op 4-1 kwam via een juweel van een treffer. Na een corner schoot Joris Adams via een perfecte omhaal het leer fraai achter de kansloze Maiko Zwiep. Een kwartier voor tijd kreeg HZVV haar enige kans na rust. De ingevallen Justin Lambers lanceerde Noah ten Brinke en verscheen oog in oog met de doelman, die de inzet keerde. Naast de treffers kreeg FC Emmen niet zo gek veel goede kansen en toonde zich redelijk effectief. Het slotakkoord kwam tot stand na een uitstekende aanval van de gastheren vanaf het eigen strafschopgebied. Verdediger Caspian Dennen knalde de bal vervolgens in het dak van het doel. HZVV-trainer Rick Mulder sprak na afloop over een goede test. ,,Fysiek heeft iedereen weer arbeid kunnen leveren tegen een goede tegenstander. Met 5-1 verliezen is natuurlijk nooit leuk. Ons doel is de competitie goed te beginnen. De Offerein bokaal gaat ons daarbij verder helpen om wedstrijdritme op te doen en de speelwijze verder te ontwikkelen. Er moet nog wel wat gebeuren en daar heb ik alle vertrouwen in met deze groep.”

FC Emmen o 21- HZVV 5-1 (2-1)
17. Iliasse Erahmouni 1-0, 24. Björn Plaggenborg 2-0, 25. Maurice Tinholt 2-1, 52. Iliasse Erahmouni 3-1, 75. Joris Adams 4-1, 82. Caspian Dennen 5-1. Scheidsrechter: Boers. Toeschouwers: 80.
HZVV: Rosink (46. Zwiep); Riksman, Manusiwa, Zomer, Hup (46. De Jonge); ten Brinke, Valente (60. Sijtsma), Wijma (60. Lambers); Joao (46. Van Dalen), Tinholt (46. Dias Nzasi), Dzemidzic (46. Baicadila).