HZVV meer dan voetbal alleen

Belangrijke zege HZVV op Velocitas

Groningen – HZVV heeft een krappe, maar dik verdiende 0-1 overwinning geboekt op subtopper Velocitas. De ploeg van trainer Bram Freie kreeg kansen genoeg om ruim afstand te nemen, maar de koelbloedigheid en Velocitas-doelman Tuur de Vries zaten de Hoogeveners in de weg. De uitslag doet vermoeden dat HZVV een moeizame zege behaalde, maar dat was niet het geval, want de thuisclub kreeg geen enkele kans.

Bram Freie was vooral tevreden over de eerste helft. ,,Toen speelden we ontzettend goed en het was een wonder dat het maar 0-1 stond bij rust. De keeper van Velocitas keepte geweldig en ranselde drie zekere doelpunten uit zijn doel.” HZVV kreeg kansen via Tom Simons, Yoran Popovic en Tim Riksman, maar De Vries hield knap de nul. Jens van Rooijen zette voor en Tim Simons haalde uit, maar doelman Tuur de Vries bracht uitstekend redding met de voet. Na opnieuw een voorzet van Jens van Rooijen schoot Yoran Popovic hard in, maar weer stond De Vries op de goede plaats. Ook een ziedend afstandsschot van Tim Riksman plukte de Vries katachtig uit de kruising.
Na 25 minuten nam HZVV toch volkomen verdiend de leiding. Nadat Sander Dzemidzic door Jochem de Vries werd neergelegd, nam Dzemidzic de strafschop feilloos. Yoran Popovic kopte daarna raak na een voorzet van Gabriël Fernando, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. ,,Hun grensrechter was de enige die dit zag, helaas,” zegt Freie.

Tweede helft

Na de pauze had Velocitas het iets beter staan, maar HZVV bleef beter. In de eerste 25 minuten gebeurde er niet zo veel. In de slotfase kwam de thuisclub iets meer naar voren, maar kreeg HZVV de kansen de wedstrijd in het slot te gooien. Zo schoot Tom Simons in vrije positie hoog over. Daarna kreeg HZVV nog enkele goede mogelijkheden, maar de bal wilde er niet in. Velocitas kwam ook in de slotfase niet tot een doelpoging. Het lijkt een moeizame zege, maar we zijn geen moment in de problemen geweest. Als we beter met de kansen waren omgesprongen hadden we de wedstrijd al veel sneller kunnen beslissen. Voor de vierde wedstrijd houden we achterin de nul en dat geeft vertrouwen. Een goede overwinning,” zegt Freie.

Velocitas-HZVV 0-1 (0-1)
25. Sander Dzemidzic 0-1 (strafschop).