HZVV meer dan voetbal alleen

AZSV troeft HZVV op alle fronten af

Hoogeveen – HZVV is er niet in geslaagd de eerste punten in deze competitie binnen te slepen. Tegen het slimme AZSV kwam de ploeg van trainer Bram Freie op alle fronten net iets tekort. AZSV kreeg niet zoveel kansen meer dan de thuisclub, maar toonde zich veel effectiever. Na een 0-2 ruststand moest HZVV opnieuw met een 0-3 nederlaag genoegen nemen.

Freie was vooral ontevreden over de eerste helft. Freie vond de zege van AZSV trouwens volkomen verdiend, maar dat zijn ploeg vooral voor rust op strijd werd afgetroefd, vond hij onvergeeflijk. “Als je zo aan de wedstrijd begint als wij deden, dan verdien je niets en krijg je dus ook niets,” stelt Freie. “Ik vond de eerste helft van ons heel erg matig, we werden afgetroefd op strijd en dat mag nooit gebeuren. De 0-2 ruststand was dan ook dik verdiend.”

Alle goede bedoelingen van HZVV in haar eerste thuiswedstrijd werden al na zeven minuten de bodem ingeslagen. Na een voorzet van links kon spits Benjamin Roters ongehinderd inkoppen en dat was een fikse klap op de kin. HZVV leed daarna veel balverlies en verloor de duels te vaak, waardoor het vlot combinerende AZSV de betere ploeg was. Na een kwartier loste Melik Ismail het eerste schot op het doel van de gasten, maar doelman Jasper te Kolste had er geen moeite mee. AZSV was iets vaardiger aan de bal, terwijl HZVV te gemakkelijk inleverde. Na een half uur werd HZVV weer dreigend via Milan Ronkes, maar Te Kolste redde opnieuw. Even later viel een beetje onverwacht de 0-2 via een kopbal van Freek Grondman, die opnieuw teveel vrijheid kreeg. Die treffer viel net in een fase dat HZVV iets beter in de wedstrijd kwam. Daarna was HZVV van slag en kreeg AZSV enkele kansen via Mats Hegman, Nick van Breugel en Quinn Vervelde, maar verdere schade voor rust bleef HZVV bespaard.

HZVV speelde na rust meer fysieker, maar de meeste duels bleven toch gewonnen worden door AZSV. Vlak na de thee was de eerste kans voor de gasten, maar doelman Xander Jager keerde knap een schot van Niek te Veluwe. Na een uur kreeg HZVV haar tweede goede kans in de wedstrijd, maar Milan Ronkes raakte de paal. De thuisclub kwam iets beter in de wedstrijd, maar door een eigen fout gaf het de bezoekers een cadeautje, waardoor het duel beslist was. Xander Jager speelde Alex Zomer aan, die de bal over de voet liet lopen, waardoor Nick van Breugel de 0-3 liet aantekenen.

“In de tweede helft hebben we ons redelijk hersteld en was er een fase waarin we terug leken te gaan komen in de wedstrijd met enkele mogelijkheden en een bal op de paal van Milan Ronkes. Maar net in die fase strafte AZSV een grote fout in onze opbouw keihard af. Van dit soort tegenstanders kun je verliezen, want AZSV is een prima ploeg, maar de manier waarop wij de eerste helft voor de dag kwamen, mag niet,” vindt Freie. In de slotfase waren Yoran Popovic en Melik Ismail dichtbij een treffer, maar de precisie ontbrak. Daarna counterde AZSV naar enkele kansen, maar de gasten lieten het bij drie treffers. Daardoor blijft HZVV doelpuntloos en zonder punten.

“Vooral geen paniek,” zegt Freie. “Volgende week moeten we er staan in Doetinchem tegen DZC ’68.”

HZVV-AZSV 0-3 (0-2)
7. Benjamin Roters 0-1, 34. Freek Grondman 0-2, 66. Nick van Breugel 0-3.
Scheidsrechter: Brinkman.
Geel: Steg (HZVV), Roters, Rensink (AZSV).
HZVV: Jager; Riksman, Zomer, Ballast (46. Popovic), Steg; Wijma, Valente (86. vd Sleen), Hup (60. Sijtsma); Dzemidzic, Ismail, Ronkes (70. Simons).