HZVV meer dan voetbal alleen

Afscheid Jeffry Snijder en opvolgers

Afscheid Jeffry Snijder

En toen was daar de dag: Jeffry Snijder, het hoofd jeugdopleiding van HZVV kondigde aan dat hij ging stoppen na dit seizoen…. 

De reden van zijn vertrek heeft te maken met een andere invulling bij zijn werkgever, die hij met beide handen wil aanpakken. Binnen de club moesten we wel even goed slikken, want met het vertrek van Jeffry missen wij niet alleen een fantastische HJO maar zeker ook een ontzettend sociale verschijning.

Wij staan daarom zeker stil bij deze “man met een missie”, die bevlogen en gedreven de jeugdopleiding op een hoger niveau heeft gebracht. Naast het voetballen heeft hij een stevige technische organisatie neergezet en maakt hij het #samensterk tastbaar, door als kloppend hart te fungeren en jeugdtrainers het belang te laten ervaren van het -in verbinding zijn- met elkaar. 

Begonnen als jeugdtrainer van de JO19-1 stapte hij 4 jaar geleden in de rol van HJO. Het eerste half jaar stond in het kader van het verkennen en het structureren van de jeugdopleiding. Snijder, die van origine geen doorgewinterde HZVV-er is, maakt zich toch al snel alles eigen en hij bouwde een social netwerk op binnen de club. Prima uitgangspunten om verder te werken aan kwaliteit en het toespitsen van nieuw jeugdbeleid. Samen met de toenmalige jeugdcommissie lag de weg open om te gaan voor het behalen van het KNVB regionaal certificaat.

In het tijdsbestek van 1,5 jaar en vele lange dagen en avonden werk, heeft Jeffry samen met trainers, commissies en vrijwilligers gewerkt aan de concrete invulling. Werken aan een missie en visie, kernwaarden bepalen, procedures uitwerken, vele en vele presentaties geven tot aan het ontwikkelen van een scala aan handelsperspectiefen dit allemaal niet voor niks…

Op zijn cv schittert met recht deze mooie klus, het behalen van regionale status en zijn wij ongelofelijk trots op hem en hoe onze huidige jeugdopleiding staat. Jeffry maakt dit seizoen af als HJO, maar draait ondertussen zijn opvolgers alvast warm….

Jeffry Bedankt! 

Ondanks dat we weten dat je niet graag in de schijnwerpers staat, begrijp je vast wel dat wij jouwvertrek niet zomaar voorbij laten gaan. Wij bedanken je voor alles wat hebt gebracht als mens en wat je ons hebt geleerd en bij ons achterlaat. Wij weten zeker dat je door velen gemist gaat worden! Wij wensen jou succes en veel geluk in je toekomst! Jeff: BEDANKT! 

uitzwaaien jeffry snijder

Opvolgers

Je leest het goed! Wij hebben ervoor gekozen om de functie uit te splitsen en weg te zetten in twee rollen. De rol van HJO, die zich naast de eindverantwoordelijkheid van de jeugdopleiding, richt op de bovenbouw en de rol van assistent jeugdopleiding (AJO) die zich richt op de onderbouw. Naast deze uitsplitsing wordt er verder doorgewerkt op basis van ons huidig jeugdbeleid.  

Wij stellen graag aan jullie voor: Rick Mulder (l) en Jordan Poeste (r)

Rick Mulder Hoofd Jeugdopleiding

Mulder, voor velen zeker geen onbekende en staat als hoofdtrainer van ons eerste elftal bekend alsstabiel, sociaal en een trainer met oog voor de mens. Een uitblinker op technisch inzicht en de manier waarop hij dit overbrengt. De juiste man op de juiste plaats, die naast het leiden van de jeugdopleiding, de doorstroom van onze oudere jeugd naar de senioren als geen ander zal gaan intensiveren mede door zijn combi-rol van HJO en Hoofdtrainer HZVV1.

In een vogelvlucht zijn loopbaan bij HZVV:

Trainer van het 2e elftal en in het seizoen 2020/2021 als hoofdtrainer aangesteld. Daar is hij nu voor het 2e jaar werkzaam. 

Mulder zegt zelf over deze functie: 

Ik heb ontzettend veel zin om werkzaam te zijn binnen de jeugdopleiding van HZVV. Jeffry heeft een fantastisch bolwerk neergezet en ik kom dan ook in een gespreid bedje terecht. Het contact met de jeugdtrainers is al goed en ik zie hoeveel werk ze verzetten om de jeugd beter te maken. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Als hoofdtrainer zie je wat er nog beter kan in het opleiden van onze jeugd. De overstap vanuit de jeugd naar de senioren is nu nog te groot voor de meeste spelers. Het doel is om die stap een stuk kleiner te maken. HZVV heeft het fysieke gedeelte al opgepakt, voor mij de schone taak om dit in het voetbaltechnische gedeelte, samen met Jordan en Harold verder uit te werken. Daarvoor gaan we het kader binnen de jeugdopleiding verder begeleiden en samen de ingezette weg van Jeffry verder uitbouwen. De jeugd heeft de toekomst en het zou mooi zou dat het 1e elftal uit zoveel mogelijk eigen opgeleide spelers bestaat”. 

Jordan Poeste Assistent Jeugdopleiding

Onze Jordan, man van de club, een rasechte HZVV-er met een en al toewijding voor het spel. Poeste met een eindeloze cv bij onze club heeft met zijn jonge leeftijd al heel wat bereikt. Zo werkte hij al intensief mee aan het huidige jeugdbeleid kent hij de club en de mensen op zijn duimpje. Naast zijn hoofdtrainersschap aankomend seizoen van de JO19-1 is zijn combi-rol als AJO en specifiek gericht op de onderbouw, een ware aanvulling zowel voor hem als voor ons! 

In een vogelvlucht zijn loopbaan bij HZVV:

Trainer van onder andere O12-1, O13-2, O15-2, twee jaar assistent O17-1 en nu al 2 jaar hoofdtrainer O17-1 en leidde dit jaar ook de wedstrijden van O16.

Poeste zegt zelf over deze functie:

Ik ben enorm blij dat ik de kans krijg om naast het hoofdtrainerschap nu ook de verantwoordelijkheid krijg als assistent jeugd opleiding. Ik ga mij specifiek richten op de onderbouw. Het is voor mij een nieuwe rol, maar ik kijk er zeker naar uit om deze rol te vervullen. #SAMENSTERK

Ik kijk ook heel erg uit naar de samenwerking met Rick Mulder en Harold Brunsting. We zijn al op de goede weg met onze jeugdopleiding en het is aan ons nu om dit door te zetten en verder te ontwikkelen

Bijna compleet; Het technisch hart 

Voetbaldier en een zeer gewaardeerd man, die elke keer weer terug komt op “het honk” Harold Brunsting, verlengt nog een jaar bij de jeugdopleiding en vormt samen met Rick en Jordan komend seizoen het Technisch hart. Wijzijn blij met dit trio en Brunsting weet als geen ander hoe je mensen coacht in en ondersteunt bij het geven van training en het ontplooien van de mens zelf. Naast begeleiding en coaching is hij de sparringpartner voor Rick en Jordan.

In een vogelvlucht zijn loopbaan bij HZVV: 

Vanaf 2002 vijf jaar hoofdtrainer en na een break in 2017 weer terug op het honk. Na drie jaar was het tijd om meer thuis te zijn, maar vorig jaar weer gezwicht, omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en blijft hij aankomend seizoen in zijn rol van begeleider-coach.

Brunsting zegt zelf over deze functie : 

Als docent vind ik het mooiste van mijn vak om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Hoewel ik mij binnen de jeugdopleiding in eerste instantie niet richt op de jeugdspelers is het voor mij in deze rol mooi om te zien dat jonge talentvolle trainers zich ook goed ontwikkelen. De ontwikkeling van spelers en dus het team, verloopt nooit in een stijgende rechte lijn ontstaan erbepaalde situatieswaarbij ook bij trainers vragen zijn over de juiste aanpak. Dan is het fijn dat je met iemand kunt sparren om te kijken wat de juiste aanpak moet zijn. 

Hoewel ik het afgelopen jaar een stijgende lijn heb gezien, moet ik ook concluderen dat we er nog lang niet zijn. Er ligt een duidelijke visie die goed is omschreven op papier, maar uiteindelijk wil je die visie ook gestalte geven en moet dit vertaaldworden naar het veld en hier ligt voor ons nog een mooie uitdaging”.

Technisch hart

Tot slot

De jeugdopleiding van HZVV seizoen 2022-2023 staat met deze mannen aan de lead, stevig!

Namens het Bestuur en de Jeugdcommissie van HZVV, wensen wij Rick, Jordan en Harold heel veel succes en plezier!

Terug