HZVV meer dan voetbal alleen

Achilles 1894 is maatje te groot voor HZVV 2

Achilles 1894

Hoogeveen – De reserves van HZVV hebben in de eerste wedstrijd van het toernooi om de Paviljoen Nijstad Cup een 0-4 nederlaag geleden tegen zaterdag tweedeklasser Achilles 1894. HZVV 2 was de outsider in dit duel en kon de favoriet vijftig minuten op 0-0 houden. Daarna braken de Assenaren de ban en liepen uiteindelijk uit naar 0-4 en daarmee bleef de schade voor HZVV 2 nog redelijk beperkt

In de eerste helft bood HZVV 2 goed partij aan de ploeg van trainer René Wollerich. Achilles had volgens verwachting meer balbezit en de wedstrijd speelde zich voornamelijk op de helft van de thuisclub af. HZVV 2 leed te snel balverlies en kwam te weinig over de middenlijn. Achilles deed echter weinig met het overwicht, want de kansen voor de gasten waren voor rust op de vingers van een hand te tellen. Pas na 21 minuten kreeg Achilles haar eerste kans, maar na een corner kopte Michael Boersma net naast. De thuisclub probeerde bij balbezit met lange ballen spits Frank Lefers te bereiken, maar dat lukte niet vaak. Na een half uur kende Achilles even een slechte fase met veel foute passes, waardoor HZVV 2 even iets meer grip kreeg, maar tot kansen leidde dat echter niet. Toch ontstond in die fase de tweede kans voor Achilles via Remy Klaassens, maar doelman Maiko Zwiep bracht redding. In de slotfase kreeg de thuisclub het steeds moeilijker, waardoor de ploeg meer naar overtredingen moest grijpen. Op slag van rust ging Achilles bijna toch nog met een voorsprong de rust in. Na een vrije bal van Remy Klaassens ketste de bal op de paal buiten bereik van Zwiep. HZVV 2 was tevreden met de 0-0 ruststand. Na rust bracht HZVV 2-trainer Richard Tempelman vier nieuwe spelers binnen de lijnen, namelijk Stijn Ballast, Michael Koster, Eljonai Giesselink en Jeroen Metselaar. Achilles wisselde drie spelers. In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld niet. HZVV 2 moest zich voornamelijk beperken tot tegenhouden en Achilles was meer in balbezit en joeg op de openingstreffer. Die treffer kwam na zeven minuten na rust. Ferdi Hidding schoot de bal bij de eerste paal verrassend binnen. De ban was gebroken en Achilles ging op jacht naar meer treffers. De thuisclub verdedigde met man en macht en pas na ruim een uur vergrootten de bezoekers de voorsprong via Rachid Traore. Tien minuten later stond het 0-3 via een zeer fraaie treffer van invaller Mo Aref. Vanaf de rand van het strafschopgebied verschalkte hij Maiko Zwiep met een bekeken en fraai uitgevoerde lob. De vierde treffer voor Achilles was een curieuze. Michael Boersma zat sinds de rust op de bank en kwam opnieuw in de ploeg. Nog geen dertig seconden later zorgde hij voor de 0-4. In de slotfase kwam HZVV 2 er zo nu en dan even uit. De enige kans voor de thuisploeg ontstond vijf minuten voor tijd. Rick Kuik zette vanaf rechts voor, waarna Jeroen Metselaar naast schoot, maar ook een duw in de rug kreeg. Arbiter Beenker wilde niet van een strafschop weten. Het nieuw gevormde tweede elftal van HZVV kon ondanks de nederlaag redelijk tevreden zijn, want de ploeg staat aan het begin van de opbouw van een nieuwe ploeg.  Achilles probeert woensdag de finale te bereiken via Hoogeveen zaterdag. HZVV 2 speelt dan tegen ZZVV.

HZVV 2 – Achilles 1894 0-4 (0-0)
52. Ferdi Hidding 0-1, 66. Rachid Traore 0-2, 76. Mo Aref 0-3, 78. Michael Boersma 0-4. Scheidsrechter: Beenker.
HZVV 2: Zwiep (76. Van Goor); Hooijer, Grim, Scholing, Hoogeveen (46. Giesselink); de Jonge (76. Kuik), de Vries (46. Koster), Kuik (46. Ballast), Dekker (46. Metselaar), Lefers, Timmerman.