HZVV meer dan voetbal alleen

Aanvaller Yoran Popovic keert terug bij HZVV

Aanvaller Yoran Popovic (24) speelt volgend seizoen weer in het rood-wit van vierdedivisionist HZVV uit Hoogeveen. Hij heeft zijn overgang vanavond bekendgemaakt aan de spelersgroep van zijn huidige club Sportclub Genemuiden, waar hij vorig jaar na zijn terugkeer uit Amerika een nieuwe uitdaging had gevonden.

De 1,90 meter lange spits wordt in Hoogeveen met open armen ontvangen. Hij heeft in zijn vorige periode bij de club (2017-2021) veel indruk gemaakt. Popovic staat bekend als een balvaste centrumspits met een neusje voor de goal. Met zijn terugkeer worden de mogelijkheden in aanvallend opzicht voor de dit seizoen zo moeilijk scorende Hoogeveners aanzienlijk groter.

Eerder werd al bekend dat HZVV voor het nieuwe seizoen aanvaller Levi Mugabe, afkomstig van HHC uit Hardenberg, heeft vastgelegd. Met zijn komst speelt de club onder meer in op het vertrek van de snelle buitenspeler Kelly João, die wegens een verhuizing naar Arnhem op zoek gaat naar een andere club.

Yoran Popovic neemt naast goals een schat aan ervaring mee. Hij voetbalde onder meer bij ACV en in de jeugd van FC Groningen, voordat hij in 2017 neerstreek op het sportpark in Hoogeveen. Daar beleefde hij succesvolle seizoenen. In 2021 koos hij voor studie en avontuur in de Verenigde Staten en ging spelen voor de West Virginia University Mountaineers.

Nu keert hij dus terug bij de club die hij altijd is blijven volgen. ‘Ik was wel een beetje klaar met het reizen en de afstanden. Ik woon in Groningen, voor een trainingsavond zit ik tweeënhalf uur in de auto. Daar komt bij dat er ook bij de club twijfels waren, misschien hadden ze iets meer van mij verwacht. Dan moet je een afweging maken. Bij HZVV spelen vrienden van me, het voelt vertrouwd. Ik heb het er altijd naar mijn zin gehad, het is een mooie club. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven om terug te keren. Natuurlijk zoek ik nog steeds de sportieve uitdaging, maar ik wil vooral met plezier voetballen.’

Foto: Jochem van de Weg

Terug