HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV trekt goede lijn door tegen Heino

Hoogeveen – HZVV heeft de goede lijn van de afgelopen weken door kunnen trekken in het thuisduel tegen Heino. De ploeg van trainer Bram Freie versloeg Heino met 2-1 en dat betekende de vierde zege op rij. HZVV had het lastig met de gasten, maar kreeg wel de meeste en beste kansen. Het vizier stond niet op scherp, waardoor het tot het einde spannend bleef.

HZVV-trainer Bram Freie vond dat zijn ploeg terecht had gewonnen. ,,Het was niet onze beste wedstrijd, maar de zege was dik verdiend,” zegt hij. ,,Ik vond het van beide kanten wat rommelig. We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt door uit enkele zeer grote kansen niet eerder de wedstrijd definitief te beslissen. We hadden het verdedigend af en toe wel lastig met het spel van Heino, maar echt hele grote kansen kreeg Heino niet echt. Die grote kansen kregen wij wel en dan moet je de wedstrijd eerder op slot gooien. Op het laatst na de aansluitingstreffer van Heino, werd het nog even billen knijpen, maar hele grote kansen kregen zij echter niet meer. Ook niet na de rode kaart van Guus Sijtsma, wat hem helaas een schorsing op gaat leveren. Al met al mogen we, denk ik, trots zijn op de vier overwinningen op rij.”

In het eerste kwartier speelde Heino iets gemakkelijker, maar HZVV nam na zestien minuten de leiding. Na een mooie steekpass van Lorenzo Valente passeerde Milan Ronkes doelman Kaniuchka en schoof de bal in het lege doel. Na een half uur miste Melik Ismail een dot van een kans. Vrij voor Kaniuchka lobde hij de bal tegen de paal, waarna Sander Dzemidzic via de rug van Kevin Roddenhof naast knalde. Heino was dreigend via Nick Peters en Aron Wierenga, maar doelman Jager bracht redding. Tweede helft In het tweede bedrijf kwam Guus Sijtsma voor Milan Ronkes in de ploeg.

Na rust ging Heino op zoek naar de gelijkmaker, maar HZVV was gevaarlijker. Melik Ismail kopte voor een leeg doel, staande op de doellijn, naast. Aan de andere kant kwam HZVV goed weg na een niet te missen kans voor Jesse Kruiper, maar vrij voor Jager schoot hij naast. Nadat Melik Ismail neergelegd werd door Roddenhof scoorde Alex Zomer via de strafschopstip 2-0 en leek de wedstrijd beslist. Daarna had opnieuw Melik Ismail een grote kans na een voorzet van Sander Dzemidzic, maar Kevin Roddenhof bracht glijdend op de doellijn redding. Acht minuten voor tijd bracht Heino via Stan Heetkamp de spanning terug. Kruiper was nog dichtbij de gelijkmaker, maar hij kopte over. In blessuretijd kreeg invaller Guus Sijtsma rood, maar Heino kon in de absolute slotfase niet meer profiteren.

HZVV-Heino 2-1 (1-0)
16. Milan Ronkes 1-0, 70. Alex Zomer 2-0 (strafschop), 82. Stan Heetkamp 2-1
Scheidsrechter: Achammachi
Geel: Steg (HZVV), Roddenhof, Roelofs, Leferink (Heino). Rood (90): Sijtsma (HZVV).
HZVV: Jager; Zomer, Wijma, Steg, Riksman; Fernando (86. Ballast), Valente, Hup: Dzemidzic, Ismail (75. Van Rooijen), Ronkes (46. Sijtsma).