HZVV meer dan voetbal alleen

Fleurige kleuren of …..?

KNVB

Nu voor veel teams de competitie weer begint of net begonnen is, is het goed om je eens te verdiepen in hetgeen er allemaal toegestaan is en wat niet.

Hierbij dan ook voor eenieder die zijn sport serieus neemt een handige link:  KNVB Spelregels Veldvoetbal

Heel ‘onschuldig’, maar daarmee niet minder belangrijk en leerzaam, op pagina 29 staat bij punt 3. (Zie hieronder) waaraan het tenue en onderkleding qua kleurstelling moet voldoen.

En zo staat het hele hoofdstuk, over de uitrusting van de speler, vol met zaken, waar je zo snel niet bij stil staat, maar zeker goed is om te weten.

3. Kleuren
De twee teams moeten kleding dragen die de teams onderscheidt van elkaar, evenals van de wedstrijdofficials. De doelverdedigers moeten kleding dragen die hen onderscheidt van de andere spelers en de wedstrijdofficials. Wanneer de shirts van de doelverdedigers van gelijke kleur zijn en geen van de twee heeft een ander shirt, zal de scheidsrechter de wedstrijd laten spelen.

Onderkleding moet:

• één kleur hebben die gelijk is aan de hoofdkleur van de mouwen van het shirt,
of
• een patroon/kleuren hebben die exact overeenkomen met de mouwen van het shirt;

Een slidingbroek of maillot moet van dezelfde kleur zijn als de hoofdkleur van de korte broek of het onderste deel van de korte broek – spelers van hetzelfde team moet dezelfde kleur dragen.

Drs. Vijfje

Terug