HZVV meer dan voetbal alleen

Degelijk HZVV pakt eerste winst op eigen veld

‘We hebben gestreden voor elke meter’

Hoogeveen – HZVV heeft ook de eerste punten op eigen veld behaald. De ploeg boekte een degelijke 2-0 overwinning op d’ Olde Veste ’54. In het eerste kwartier kregen de gasten drie goede kansen, maar daarna hield HZVV de bezoekers goed in bedwang en gaf weinig meer weg. Zelf zorgden Milan Ronkes en Sander Dzemidzic, die zijn derde al maakte, voor een verdiende zege.

d’ Olde Veste ’54 had indruk gemaakt met twee zeges en een plaats in de volgende ronde van de landelijke beker. HZVV was dan ook gewaarschuwd voor een sterke tegenstander, maar de ploeg uit Steenwijk viel zwaar tegen. Alleen het eerste kwartier was voor de gasten, maar verder kon de ploeg geen vuist maken. HZVV stond verdedigend goed en kreeg ook de beste en meeste kansen. HZVV miste Yoran Popovic wegens een scheenbeenvliesontsteking, dat lang kan duren. Verder waren Jens van Rooijen, Jesse van Dalen en Leon Mulder niet inzetbaar.

Onder leiding van oud-prof Geert den Ouden, die prima floot, begon d’Olde Veste beter aan de wedstrijd. Na vier minuten kopte Maikel Toeter goed in, maar doelman Jager redde. Aan de andere kant ging de eerste kans voor HZVV er wel in. Na een kopbal in een druk strafschopgebied kopte Milan Ronkes de bal langs doelman Youri Smit in de touwen. Daarna kreeg het betere d’Olde Veste opgelegde kansen via Nick Spijker en Tom Kisjes, maar die werden om zeep geholpen. Daarna stond de HZVV-defensie beter en gaf het geen kansen meer weg. Zelf was het gevaarlijk via Milan Ronkes, die een voorzet van Melik Ismail miste, waarna de inzet van Koen Steg te slap was. Na ruim een half uur zette Ismail opnieuw voor en nam Milan Ronkes aan en passeerde Smit, maar zijn voorzet pakt Smit wel. Melik Ismail probeerde het even later met een afstandsschot, dat over vloog.

“Het eerste kwartier was voor Olde Veste,” zegt HZVV-trainer Bram Freie. “Zij kregen drie kansen en wij scoren uit een corner. Dat zat ons mee. Olde Veste was qua veldspel de rest van de eerste helft beter, maar echt veel kansen leverde dat niet op.”

Tweede helft
HZVV begon erg goed aan het tweede bedrijf en zette d’ Olde Veste vast op haar eigen helft. Na tien minuten had dit offensief al succes. Na een corner kopte Alex Zomer de bal bij de tweede paal voor, waarna Sander Dzemidzic de bal langs Smit kopte. Een enorme opsteker voor de thuisclub. Even later had HZVV de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen toen Koen Steg een vrije schietkans kreeg, maar hij schoot net naast. “De tweede helft kwamen we goed uit de kleedkamer en kregen we enkele corners, waarvan we er een wisten te verzilveren. Na de 2-0 zijn we geen moment meer in de problemen geweest. We hebben het uitstekend uitgespeeld en hadden in de grote ruimtes die ontstonden OV nog meer pijn kunnen doen. Al met al is het denk ik wel een terechte zege, zeker op basis van de tweede helft. Ik vind dat ons hele team een groot compliment verdient. We hebben gestreden voor elke meter en ik heb genoten van de spirit in de ploeg. Een echte teamprestatie.” In de slotfase was d’Olde Veste meer in balbezit, maar schiep zich geen echte kansen. De vreugde was groot bij HZVV na de tweede overwinning op rij.

HZVV-d’Olde Veste ’54 2-0 (1-0)
11. Milan Ronkes 1-0, 56. Sander Dzemidzic 2-0.
Scheidsrechter: den Ouden.
Geel: Riksman, Fernando, Simons (HZVV), Ten Veen (OV).
HZVV: Jager; Riksman, Zomer, Wijma, Steg (73. Ballast); Fernando, Valente (90. Simons), Hup; Dzemidzic, Ismail, Ronkes (78. v.d Sleen).