HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV speelt gelijk tegen Heino

Hoogeveen – HZVV heeft na de wedstrijd tegen FC Emmen twee oefenduels afgewerkt. In Zwolle leed de ploeg van trainer Bram Freie een 6-2 nederlaag tegen PEC Zwolle o21. Drie dagen later speelde HZVV op eigen veld met 2-2 gelijk tegen vierdedivisionist Heino, dat HZVV komend seizoen nog twee keer ontmoet. Volgende week ontvangt de ploeg een regioteam uit Arnhem, waarna twee weken vrij genomen wordt.

De wedstrijd op het veld van Be Quick ’28 in Zwolle tegen PEC Zwolle o21 jaar vertoonde enkele gelijkenissen met het duel tegen FC Emmen. Ook toen stond HZVV al snel met 0-2 achter en dat was in Zwolle ook het geval. HZVV werd overrompeld door de snelle en behendige spelers van PEC en kon niet voorkomen dat het na acht minuten opnieuw met 2-0 achter stond. Tegen FC Emmen hield HZVV even stand, maar PEC liep na een kwartier uit naar een 4-0 voorsprong. HZVV had geen antwoord op het snelle spel van de thuisclub en keek bij rust tegen een 5-0 achterstand aan.

Tweede helft
Na vier wissels in de rust kwam HZVV veel beter voor de dag. Verdedigend stond het beter en ook aanvallend kon de ploeg voor meer dreiging zorgen. Na een minuut verscheen Sander Dzemidzic al vrij voor de doelman, maar hij werd aangetikt, waarna de vrije bal niets opleverde. HZVV begon sneller te combineren en liep minder met de bal en daardoor kon HZVV zich herstellen van de tegenvallende eerste helft. Een kwartier voor tijd leverde een counter van PEC toch de 6-0 op. Vijf minuten voor tijd kreeg HZVV de beloning voor het betere spel na rust via een fraaie treffer van Gabriël Fernando. Daarna kreeg PEC Zwolle twee goede kansen, maar de nieuwe doelman Xander Jager verrichtte enkele knappe reddingen. Vlak voor tijd kon HZVV opnieuw iets terug doen door middel van een treffer van Sander Dzemidzic.

HZVV: Jager; Riksman (64. Mulder), Zomer (64. Steg), Mulder (46. De Jonge), Steg (46. Fernando); Valente, vd Sleen (46. Ballast), Sijtsma (85. vd Sleen); Simons (64. Ismail), Dzemidzic, Ronkes (46. Hourmat).

HZVV – Heino

In het oefenduel met Heino miste HZVV Jan Hup, Lorenzo Valente, Daan Wijma, Adam Hourmat en Xander Jager. HZVV begon met Damyan van Goor, Leon Mulder, Alex Zomer, Jorn Ballast, Gabriël Fernando, Guus Sijtsma, Noël van der Sleen, Milik Ismail, Tom Simons, Milan Ronkes en Koen Steg. De wedstrijd begon spectaculair, want na vier minuten hadden beide ploegen al gescoord. Ook in de derde oefenpartij kwam HZVV snel achter. In de tweede minuut kwam Heino op voorsprong, maar een paar minuten later stond het al weer 1-1. Nieuwkomer Milik Ismail bekroonde zijn eerste basisplaats bij HZVV met de gelijkmaker. Het werd daarna een wedstrijd, waarbij beide ploegen een handvol kansen creëerden. Voor rust was Heino iets meer in balbezit en leed HZVV teveel balverlies.

Vlak voor rust zette Heino even aan en was dichtbij de 1-2, maar een kopbal van dichtbij eindigde op de lat. Freie bracht na rust Dan de Jonge en Tim Riksman in de ploeg voor Guus Sijtsma en Leon Mulder. Heino was vlak na rust dichtbij een treffer, maar inzetten van Matthias Reimink kon Van Goor keren. Heino bleef iets dreigender, maar na 66 minuten begon HZVV ook kansen te krijgen. Dan de Jonge had de 2-1 op de schoen, maar hij mikte over. Aan de andere kant stuiterde een lob maar net over het HZVV-doel. Toen de wedstrijd in 1-1 leek te gaan eindigen, kwam er toch wat vuurwerk. De doelman van Heino redde knap na een inzet van Dan de Jonge. Vijf minuten voor tijd nam HZVV de leiding. Jorn Ballast stuurde de rappe invaller Jens van Rooyen knap de diepte in, waarna hij de doelman met een bekeken schuiver passeerde. HZVV leek de eerste oefenzege van het nieuwe seizoen te gaan boeken, maar vlak voor tijd gaf de ploeg de zege volstrekt onnodig uit handen. Doelman Damyan van Goor probeerde in het strafschopgebied te combineren, maar verloor daarbij de bal, waarna het voor Heino niet moeilijk was de 2-2 binnen te schieten. Gezien de verhoudingen in het veld was een gelijkspel overigens niet onterecht.

HZVV: Van Goor; Leon Mulder (46. Riksman), Zomer, Ballast, Fernando; vd Sleen, Sijtsma (46. De Jonge), Steg (60. Lars Mulder); Simons (60. Leon Mulder), Ronkes (60. Popovic), Ismail (75. Van Rooijen).